Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν προέτρεψε νωρίτερα το Ισραήλ να σταματήσει τη στρατιωτική του επιχείρηση στον Λίβανο, επιβεβαιώνοντας την δέσμευση της Γαλλίας στην προσωρινή δύναμη των Ηνωμένων Εθνών σε αυτή την χώρα της Μέσης Ανατολής.
Σχολιάζοντας το Παρίσι π, ο συνταγματάρχης του γαλλικού στρατού απόστρατος, Alain Corvez , είπε στο Sputnik ότι είναι μια «τρομερή» κατάσταση καθώς δεν υπάρχει «κανονική διπλωματία» στην Γαλλία.
“Εμείς [η Γαλλία] έχουμε χάσει την κυριαρχία μας. Δεν αποφασίζουμε. Οι αποφάσεις δεν λαμβάνονται στο Παρίσι. Είναι αποφάσεις που έχουν εκπονηθεί στις Βρυξέλλες και οι Βρυξέλλες είναι η γέφυρα προς την Ουάσιγκτον. Έχουμε υιοθετήσει όλη την στρατηγική σκέψη των ΗΠΑ», δήλωσε ο Corvez, σύμβουλος διεθνούς στρατηγικής και διεθνών σχέσεων των γαλλικών υπουργείων Άμυνας και Εσωτερικών.
Η Γαλλία δεν ακολουθεί κυρίαρχη πολιτική, επικεντρώνεται αντίθετα στην υποστήριξη της πολιτικής των ΗΠΑ, πρόσθεσε. Σύμφωνα με τον Corvez, η πολιτική της Γαλλίας είναι «πλέον πλήρως ευθυγραμμισμένη με την αμερικανική πολιτική».
photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κυβερνητικά στελέχη για τις σημερινές αναφορές του Κώστα Καραμανλή
- Παρέμβαση Καραμανλή: Τι δήλωσε για θεσμούς και Δικαιοσύνη
- Γλυφάδα: Το διαδραστικό σιντριβάνι στην Τερψιθέα εντυπωσιάζει μικρούς και μεγάλους – Δείτε εικόνες
- Ό,τι έκαναν στην Ελλάδα τα «λούζονται» και άλλοι! Σε κρίσιμο σημείο η Γαλλία και όχι μόνο
- Η άσκηση Green Bridge 2025 πραγματοποιήθηκε στον εναέριο χώρο της Βουλγαρίας και της Ελλάδας
- N. Κακλαμάνης στην εκδήλωση προς τιμήν της Άννας Ψαρούδα-Μπενάκη: «Σύμβολο ισότητας, έφερε ηχηρή επανάσταση…»
- Απάτη “μαμούθ” σε βάρος του ΕΦΚΑ μέσω εταιρειών ρούχων: Πάνω από 2 εκατ. ευρώ η ζημιά – 6 συλλήψεις, vid
- Σε διακοπές ρεύματος στην Ουκρανία αναγκάζεται το Κίεβο
- Άναυδη οικογένεια στο Τέξας! Έπεσε στο αγρόκτημά τους τεράστιος εξοπλισμός της NASA, vid
- ΝΑΤΟ: Το Βίλνιους ξεπερνά το όριο του 5% του ΑΕΠ για την άμυνα – Πού οδηγούνται τα κράτη του Βορρά;