Το «ξεκαθάρισμα» που υποσχέθηκε ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν μετά την διάλυση της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης δημιούργησε μία διαιρεμένη σε τρία μπλοκ βουλή, βυθίζοντας την χώρα σε μεγάλη«σύγχυση», γράφει η συντηρητική Le Figaro
Ιδια η διαπίστωση στην Le Parisien-Aujourd’hui en France: «Ο Εμανουέλ Μακρόν είχε υποσχεθεί ένα ξεκαθάρισμα, θα πρέπει να κάνουμε υπομονή! Η κατάσταση είναι περισσότερο νεφελώδης και περιπεπλεγμένη μετά τις βουλευτικές εκλογές (…) Σε σύγχυση μπροστά στα αποτελέσματα τα οποία όπως αντιλαμβάνονται καθιστούν ακυβέρνητη την Εθνοσυνέλευση, οι Γάλλοι δυσκολεύονται να δουν προς τα πού κατευθυνόμαστε».
«Στις 9 Ιουνίου, η απερισκεψία του προέδρου, που εθίγη από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, οδηγεί την χώρα σε μία περίοδο αστάθειας. Κανένα κόμμα δεν κυριαρχεί. Κανείς δεν θα μπορέσει να εφαρμόσει το πρόγραμμά του. Ποιος θα κυβερνήσει;», αναρωτιέται η τοπική Sud-est, La Provence.
Περισσότερο από ποτέ, «κυριαρχεί η αοριστία για τις μελλοντικές συμμαχίες και τον μελλοντικό πρωθυπουργό», γράφει η Voix du Nord που έχει τον πρωτοσέλιδο τίτλο «Η αριστερά μπροστά: και τώρα;».
Την ώρα που πυκνή ομίχλη πέφτει την επομένη των εκλογών, πολλοί συντάκτες του κύριου άρθρου των γαλλικών εφημερίδων, όπως της Midi Libre, χαιρετίζουν «το χαστούκι στον Εθνικό Συναγερμό που πήρε την τρίτη θέση και δεν θα κυβερνήσει την χώρα».
«Σε ποιον λέμε ευχαριστώ; Ευχαριστώ στο ρεπουμπλικανικό μέτωπο!», γράφει η Libération.
«Συγκροτήθηκε πολύ γρήγορα από την αριστερά το βράδυ της 30ής Ιουνίου, με τον κύριο όγκο της προεδρικής πλειοψηφίας να συντάσσεται στο πέρασμά του, το ρεπουμπλικανικό μέτωπο, που θεωρήθηκε ετοιμοθάνατο, επέτρεψε το βασικό: να φράξει ο δρόμος στην άκρα δεξιά», γράφει η εφημερίδα.
«Ο Εθνικός Συναγερμός δεν πρέπει να φθάσει στην εξουσία. Αυτό είναι το μήνυμα που έδωσε η ισχυρή πλειοψηφία των Γάλλων κατά τον δεύτερο γύρο των εκλογών», γράφει η καθολική La Croix.
«Η ρεπουμπλικανική αφύπνιση μαρτυρά μία ανοιχτόκαρδη Γαλλία, που δεν υποχωρεί στο κάλεσμα του φόβου. Με αυτήν την Γαλλία και από αυτήν την Γαλλία πρέπει να οικοδομηθεί το μέλλον».
«Η ελπίδα ξαναγεννιέται», είναι ο τίτλος της L’Humanité.
«Η ώρα της ανοικοδόμησης σήμανε», γράφει το περιοδικό L’Express. «Είναι επείγον, πριν από τα ραντεβού της προεδρικής εκλογής» το 2027.
«Από το χάος αυτό μπορεί να γεννηθεί ένας νέος τρόπος λειτουργίας της δημοκρατίας», γράφει η La Provence.
ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Σπάνιο σύννεφο σε σχήμα «κόκκινου μανιταριού» εμφανίστηκε στον ουρανό της Κίνας, vid
- Η Αμερική μιλάει για την πρώην βασίλισσα ομορφιάς που επέλεξε ο Τραμπ για Εισαγγελέα
- Έκετορπ: To εντυπωσιακό φρούριο της σκανδιναβικής εποχής του σιδήρου με τα… σκοτεινά μυστικά
- Ο ΣΥΡΙΖΑ για το κυριακάτικο μήνυμα του Κυρ. Μητσοτάκη
- Σε ύφεση και χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Κουνούπι Αργολίδας
- Πυρκαγιά στην περιοχή Μυρτόφυτο Παγγαίου Καβάλας
- Η μία ερώτηση που πρέπει να κάνετε για να κάνετε μια εξαιρετική πρώτη εντύπωση σε 9 δευτερόλεπτα
- Ποιός κυνηγάει αυτές τις γάτες και τρέχουν πανικόβλητες; Άπαιχτο βίντεο!
- Τι δήλωσε ο Ερντογάν πριν από την αναχώρησή του για τις ΗΠΑ
- Ρωσικοί πύραυλοι Iskander καταστρέφουν συστήματα αεράμυνας του Ουκρανονάτο, vid
Κύρια Θέματα


















ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΑΠΕΡΓΙΑ

ΓΕΦΥΡΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΟΜΟΛΟΓΑ

ΣΥΜΗ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΓΙΟΡΤΗ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΑΝΕΜΟΙ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ
