Γαλλία: Η ένταξη της Ουκρανίας στην Ε.Ε. θα πάρει χρόνο

Η ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ δεν είναι κάτι που θα συμβεί «αύριο», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Κλεμάν Μπον.


«Θα πάρει χρόνο», πρόσθεσε ο Μπον αναφερόμενος στις συνομιλίες που διεξάγονται για το αν θα πρέπει η Ουκρανία να ενταχθεί με ταχείς διαδικασίες στην ΕΕ ως ένδειξη αλληλεγγύης μετά την εισβολή της Ρωσίας.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης Γκαμπριέλ Ατάλ κατήγγειλε τις «απάνθρωπες και δειλές» επιθέσεις της Ρωσίας στην Ουκρανία, μετά τον βομβαρδισμό χθες, Τετάρτη, ενός νοσοκομείου παίδων στη Μαριούπολη.

«Μπορώ να το πω εξ ονόματος της γαλλικής κυβέρνησης: τα πλήγματα της Ρωσίας εναντίον του νοσοκομείου παίδων στη Μαριούπολη είναι απάνθρωπα και δειλά. Στόχος έγιναν γυναίκες, παιδιά, υγειονομικό προσωπικό, είναι αχαρακτήριστο και ζητούμε εκ νέου να κηρυχθεί κατάπαυση του πυρός», τόνισε ο Ατάλ στο RTL.

Ο Ατάλ τόνισε παράλληλα ότι «εξακολουθούμε να θέλουμε να πάμε πιο μακριά σε ό,τι αφορά τις κυρώσεις (εναντίον της Ρωσίας) και θέλουμε να προετοιμαστούμε για όλα τα σενάρια ώστε να είμαστε πιο ανεξάρτητοι. Θα υπάρξουν συζητήσεις μεταξύ των επικεφαλής των κρατών και κυβερνήσεων» στη διάρκεια της άτυπης συνόδου κορυφής που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στις Βερσαλλίες.

«Αυτό πάνω στο οποίο θα εργαστούμε κυρίως στη διάρκεια αυτής της συνόδου είναι πώς θα μπορέσουμε να πάψουμε να εξαρτόμαστε από τη Ρωσία για να ζεσταθούμε, για να μετακινηθούμε», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης.

(φωτο:unsplash)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί