Γαλλία – Αλγερινός μετανάστης σοκαρίστηκε με την ποινή του για βιασμό με απειλή μαχαιριού: «Είμαι καλός άνθρωπος»

Ένας Αλγερινός που καταδικάστηκε για βιασμό υπό την απειλή μαχαιριού από δικαστήριο του Παρισιού, σοκαρίστηκε με την ετυμηγορία των 26 μηνών φυλάκισης, έκπληκτος που κάποιος τόσο πραγματικά αξιοπρεπής όσο ο ίδιος θα μπορούσε να τιμωρηθεί για αυτήν την παράβαση.

Ειδικότερα ο 35χρονος Αλγερινός μετανάστης καταδικάστηκε για τον βιασμό μιας γυναίκας που περίμενε το τραμ στη γαλλική πόλη Bègles, και υποστήριξε ότι είναι «καλός άνθρωπος» και ότι ήταν «σοκαρισμένος» με την ποινή φυλάκισής του.

«Είμαι καλός άνθρωπος», είπε στο δικαστήριο. Τη Δευτέρα, 24 Απριλίου, το Κακουργιοδικείο της Ζιρόντ τον έκρινε ένοχο για βιασμό υπό την απειλή όπλου και βία εναντίον ατόμου που κατέχει δημόσια εξουσία.

Ωστόσο, ισχυρίστηκε ότι «δεν καταλαβαίνει τίποτα. Είμαι συγκλονισμένος που βρέθηκα εδώ και στη φυλακή για 26 μήνες όταν ήρθα στη Γαλλία για να χτίσω ένα μέλλον».

Το χρονικό του βιασμού

Η υπόθεση για την οποία καταδικάστηκε χρονολογείται από το 2021. Στις 20 Φεβρουαρίου του ίδιου έτους, πλησίασε μια 20χρονη που περίμενε το τραμ Γ στη στάση Parc Mussonville στο Bègles.

Έγινε καχύποπτη με τον άνδρα και κινήθηκε μπροστά από τις κάμερες κλειστού κυκλώματος του τραμ, σύμφωνα με δημοσίευμα του γαλλικού ειδησεογραφικού πρακτορείου  Sud Ouest . Αυτό δεν πτόησε τον Αλγερινό, ο οποίος της πίεσε ένα μαχαίρι στην πλάτη, την έσυρε σε ένα πάρκο και στη συνέχεια προχώρησε στον βιασμό της.

Η αστυνομία είχε ήδη κληθεί στο σημείο αφού οι μάρτυρες του περιστατικού ανησυχούσαν για τη γυναίκα. Το θύμα, που ήταν σε κατάσταση σοκ, είδε αστυνομικούς να περπατούν με φακούς στο πάρκο και τους κατήγγειλε το περιστατικό.

Λίγο νωρίτερα, ο επιτιθέμενός είχε βάλει στο στόχαστρό του δύο νεαρούς 18χρονους επιβάτες χαϊδεύοντάς τους και προσβάλλοντάς τους στα αραβικά.

Η αστυνομία ανέφερε ότι όταν κινήθηκε για να συλλάβει τον δράστη, άρχισε να δαγκώνει τη γλώσσα του, να τους φτύνει αίμα και να αντιστέκεται στη σύλληψη. Στη συνέχεια χτύπησε έναν αστυνομικό στη μύτη του, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί.

Ο Αλγερινός, ο οποίος είπε ότι είναι «μοναχογιός» ανάμεσα σε επτά αδερφές, είπε στο δικαστήριο ότι είναι «ένας κανονικός άνθρωπος» στον οποίο οι γονείς του «έδωσαν καλή εκπαίδευση».

(photo: freepik)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί