• Αρχική
  • Άρθρα
  • Γαλλία: 108 αλλοδαποί που προσπαθούσαν να φτάσουν στη Βρετανία διασώθηκαν στην Μάγχη

Γαλλία: 108 αλλοδαποί που προσπαθούσαν να φτάσουν στη Βρετανία διασώθηκαν στην Μάγχη

Εκατόν οκτώ μετανάστες που προσπαθούσαν να φτάσουν στη Βρετανία μέσω θαλάσσης διασώθηκαν χθες Δευτέρα στα ανοικτά των στενών του Πα-ντε- Καλαί, ανακοίνωσαν οι αρχές. Αρχικά διασώθηκαν 22 μετανάστες που επέβαιναν σε ένα πλοιάριο και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Δουνκέρκης. Την ίδια ώρα το λιμενικό της Γαλλίας ενημερώθηκε ότι ένα άλλο πλοιάριο αντιμετώπιζε προβλήματα στα ανοικτά της προκυμαίας του Μπρεκ, όπου διασώθηκαν είκοσι ακόμη μετανάστες. Αργότερα άλλοι 39 μετανάστες περισυλλέγησαν στα ανοικτά της Λεφρινκούκ και μεταφέρθηκαν στη Δουνκέρκη, ενώ ακόμη 27 διασώθηκαν στα ανοικτά του Πα- ντε- Καλαί και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Καλαί. Από το τέλος του 2018 έχει αυξηθεί ο αριθμός των παράτυπων μεταναστών που προσπαθούν να διασχίσουν τη Μάγχη και να φτάσουν στη Βρετανία παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις των αρχών για τους κινδύνους αυτού του ταξιδιού λόγω της αυξημένης κίνησης στην περιοχή, των ισχυρών ρευμάτων και της χαμηλής θερμοκρασίας του νερού. Σύμφωνα με τις αρχές, 15.400 μετανάστες είχαν αποπειραθεί να φτάσουν στη Βρετανία μέσω θαλάσσης από την 1η Ιανουαρίου ως τις 31 Αυγούστου, εκ των οποίων οι 3.500 «διασώθηκαν αφού αντιμετώπισαν προβλήματα» και μεταφέρθηκαν στις γαλλικές ακτές. Το 2020, 9.500 άνθρωποι αποπειράθηκαν να κάνουν τον επικίνδυνο διάπλου, έναντι 2.300 το 2019 και 600 το 2018.

Εκατόν οκτώ λαθραίοι μετανάστες που προσπαθούσαν να φτάσουν στη Βρετανία μέσω θαλάσσης διασώθηκαν χθες Δευτέρα στα ανοικτά των στενών του Πα-ντε- Καλαί, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Αρχικά διασώθηκαν 22 λαθραίοι μετανάστες που επέβαιναν σε ένα πλοιάριο και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Δουνκέρκης.

Την ίδια ώρα το λιμενικό της Γαλλίας ενημερώθηκε ότι ένα άλλο πλοιάριο αντιμετώπιζε προβλήματα στα ανοικτά της προκυμαίας του Μπρεκ, όπου διασώθηκαν είκοσι ακόμη παράνομοι μετανάστες.

Αργότερα άλλοι 39 μετανάστες περισυλλέγησαν στα ανοικτά της Λεφρινκούκ και μεταφέρθηκαν στη Δουνκέρκη, ενώ ακόμη 27 διασώθηκαν στα ανοικτά του Πα- ντε- Καλαί και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Καλαί.

Από το τέλος του 2018 έχει αυξηθεί ο αριθμός των παράτυπων μεταναστών που προσπαθούν να διασχίσουν την Μάγχη και να φτάσουν στη Βρετανία παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις των αρχών για τους κινδύνους αυτού του ταξιδιού λόγω της αυξημένης κίνησης στην περιοχή, των ισχυρών ρευμάτων και της χαμηλής θερμοκρασίας του νερού.

Σύμφωνα με τις αρχές, 15.400 μετανάστες είχαν αποπειραθεί να φτάσουν στη Βρετανία μέσω θαλάσσης από την 1η Ιανουαρίου ως τις 31 Αυγούστου, εκ των οποίων οι 3.500 «διασώθηκαν αφού αντιμετώπισαν προβλήματα» και μεταφέρθηκαν στις γαλλικές ακτές.

Το 2020, 9.500 άνθρωποι αποπειράθηκαν να κάνουν τον επικίνδυνο διάπλου, έναντι 2.300 το 2019 και 600 το 2018.

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.