Ύστατη έκκληση στις ΗΠΑ: «Να αποφύγουμε τον Γ’Π.Π.! Συντηρούμε έναν παντοτινό πόλεμο»

Το νέο πακέτο-«μαμούθ» στρατιωτικής-οικονομικής βοήθειας που ξεμπλόκαρε το Σάββατο προκάλεσε κύμα αντιδράσεων στις ΗΠΑ.

Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής των ΗΠA, Davis Sacks, υπογράμμισε την ανάγκη να «συναφθεί μια συμφωνία» και να επιδιωχθεί μια εξομάλυνση των σχέσεων με τη Ρωσία για να αποφευχθεί ένας τρίτος παγκόσμιος πόλεμος.


Η κατάρρευση της Ουκρανίας είναι αναπόφευκτη, παρά το γεγονός ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων έχει εγκρίνει ένα πακέτο ξένης βοήθειας που περιλαμβάνει βοήθεια 61 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το Κίεβο, έγραψε ο Αμερικανός επιχειρηματίας στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X.

«Αυτές οι σκηνές εορτασμού θα φαίνονται ιδιαίτερα ανόητες όταν η Ουκρανία καταρρεύσει ούτως ή άλλως. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση μπορεί να τυπώσει περισσότερα χρήματα. δεν μπορεί απλώς να τυπώσει περισσότερες οβίδες πυροβολικού και πυραύλους αεράμυνας», έγραψε ο επενδυτής, αντιδρώντας στο πανηγυρικό κλίμα του Σαββάτου στην Αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων, όπου ορισμένοι από τους νομοθέτες εθεάθησαν να κυματίζουν σημαίες της Ουκρανίας.

Συνέχισε λέγοντας: «Και θα έπρεπε να είχα προσθέσει, μπορούν να τυπώσουν χρήματα, αλλά δεν μπορούν να τυπώσουν περισσότερους στρατιώτες».

Η ανάρτηση του Sacks ήταν ως απάντηση σε μια παρόμοια υποτιμητική ανάρτηση από τον Γερουσιαστή του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, Rand Paul, ο οποίος δημοσίευσε πλάνα από τη Βουλή μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου, σχολιάζοντας:

«Ψηφίζουν να στείλουν περισσότερα από τα χρήματα που βγάλατε με κόπο σε διεφθαρμένο ξένο καθεστώς. Και κάπως έτσι φωνάζουν «ΟΥΚΡΑΝΙΑ! ΟΥΚΡΑΝΙΑ! ενώ εργαζόμαστε για να εξασφαλίσουμε τα σύνορα της Ουκρανίας, όχι τα δικά μας».


Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής τόνισε στο νήμα του στο X ότι, «Δεν είναι μόνο τα 61 δισεκατομμύρια δολάρια που δόθηκαν το Σάββατο. Η Ουκρανία θα χρειαστεί τεράστιες ετήσιες εγχύσεις μετρητών για να αποτρέψει την ολοκληρωτική ήττα. Επομένως, είναι 61 δισεκατομμύρια δολάρια ως βάση για μια ετήσια πίστωση σε έναν νέο παντοτινό πόλεμο».

απεμπε-EPA-ANP photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί