«Βρέχει» ρωσικά όπλα, η Ελλάδα θα πάρει; Η χρυσή» ευκαιρία να μιλήσουμε με την Μόσχα

Η συγκυρία επιτρέπει ανοίγματα εδώ και τώρα...

Η Ρωσία γεμίζει την Μέση Ανατολή και όχι μόνο με πυραύλους S-400 και για αυτήν την εξέλιξη ο Ρώσος Πρόεδρος πρέπει να ευχαριστεί τον ομόλογό τους στις ΗΠΑ, Ν.Τραμπ, αφήνει να εννοηθεί η τουρκική ενημερωτική ιστοσελίδα «Ahval».

Όπως μόνο το el.gr γράφει εδώ και καιρό, η ιδεολογικοπολιτική συμμαχία Πούτιν και Τραμπ έχει ωθήσει την Ρωσία να εξαπλωθεί όχι μόνο στην Μέση Ανατολή αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου. Η κυβέρνηση Τραμπ έχει επικεντρωθεί στο εσωτερικό των ΗΠΑ, προκειμένου να αναμετρηθεί με το αριστερόστροφο Βαθύ Κράτος, το οποίο, όταν βρισκόταν στην εξουσία είχε έρθει σε αντιπαράθεση με την Μόσχα.

Στην περίπτωση των S-400, σχολιάζει η Ahval, η απροθυμία του Τραμπ να «τιμωρήσει» την Άγκυρα λόγω της αγοράς των ρωσικών πυραύλων, έχει ανοίξει την όρεξη και σε άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής.

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Αίγυπτος, Κατάρ ακόμα και Σαουδική Αραβία βρίσκονται σε συζητήσεις με την Μόσχα. Η δε Ινδία έχει ήδη πληρώσει προκαταβολή ύψους 800 εκατ. δολαρίων! Σημειώνεται πως η Ρωσία μπορεί ανά πάσα στιγμή να ελέγξει την πορεία των εν λόγω πυραύλων, ασχέτως αν έχουν πωληθεί κάπου ή όχι.

«Κάθε φορά που οι ΗΠΑ υποχωρούν στο θέμα των κυρώσεων, εκπέμπουν μήνυμα ενθάρρυνσης σε χώρες, οι οποίες επιθυμούν να εξοπλίσουν τα εδάφη τους από την Ρωσία», ανέφερε ο Peter Harell, εμπειρογνώμονας σε ερευνητικό κέντρο για την ασφάλεια των ΗΠΑ.

Μήπως λοιπόν και η Ελλάδα, μιας και πλέον υπάρχει συνεννόηση όχι μόνο μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ αλλά, λόγω προσπάθειας παγκόσμιας συνεννόησης, και μεταξύ Ευρώπης και Ρωσία (βλ ΕΔΩ την προσέγγιση Μόσχας-Παρισιού), να αρχίσει να σκέφτεται την συνεννόηση με την Ρωσία;

Η συγκεκριμένη συγκυρία συνιστά «χρυσή» ευκαιρία για την χώρα μας.

Είναι χρήσιμο να πάρουμε ως παράδειγμα τα κράτη, τα οποία εξοπλίζονται βάσει των αναγκών τους και όχι για να γίνουν αρεστές στον Λευκό Οίκο ή στο Βερολίνο.

ΦΩΤΟ VIDEO SCREENSHOT

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί