Βόμβα: Τι συζητάνε τώρα ΗΠΑ-ΤΟΥΡΚΙΑ. Τι φοβάται ο Ερντογάν!!!!

Τι ανέφερε ο υπηρεσιακός εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τσάρλς Σούμερ, για την συνάντηση του υπηρεσιακού υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ, με τον Τούρκο ομόλογό του Ακάρ.

«Συναντήθηκαν ως στρατηγικοί εταίροι. Επικέντρωσαν τη συζήτησή τους στα συμφέροντα και όχι στις θέσεις τους, και στην σημασία της αμερικανοτουρκικής συνεργασίας σε διμερές επίπεδο και ως συμμάχων του ΝΑΤΟ με στόχο την επίτευξη της αμοιβαίας ασφάλειας και της οικονομικής ευημερίας τόσο για τις δύο χώρες όσο και για την περιοχή»

Στρατηγικοί εταίροι ΗΠΑ-ΤΟΥΡΚΙΑ λοιπόν. Στο βάθος βέβαια, βλέπουμε την διαφωνία σχετικά με την στροφή που έκανε η Άγκυρα προς την Μόσχα. Οι διαφωνίες διαφωνίες αλλά το χρήμα χρήμα.

Όπως και να έχει, μέχρι στιγμής η Τουρκία μοιάζει να «κοιτάει τον Πούτιν». Προφανώς οι αμερικανικές στρατιωτικές βιομηχανίες, δεν είναι ευχαριστημένες με αυτή την εξέλιξη. Υπάρχει όμως η Ελλάδα, η οποία αν βγει από την κρίση, θα μετατραπεί σε ένα πολύ καλό πελάτη. Η Τουρκία άλλωστε μας…απειλεί.

Τι φοβάται ο Ερντογάν

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου, πλέον είναι ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης. Αν και το κόμμα του Τούρκου προέδρου προσπάθησε να τον εμποδίσει από το να αναλάβει τα καθήκοντά του, δεν τα κατάφερε. Αλήθεια, ποιος είναι αυτός που άσκησε πιέσεις; Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι ο Ερντογάν είχε τον απόλυτο έλεγχο.

Πιο αναλυτικά: Με την ενσωμάτωση των ψήφων από την τελευταία καταμέτρηση και στην συνοικία του Μάλτεπε στην Ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης και την παράδοση τους, το εκλογικό συμβούλιο της Πόλης κάλεσε τον υποψήφιο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Εκρέμ Ιμάμογλου, που προηγήθηκε και πάλι με πάνω απο 13.000 ψήφους και του παρέδωσε το έγγραφο με το οποίο αναλαμβάνει και επίσημα νέος δήμαρχος του Μητροπολιτικού Δήμου.

Αυτό ορίζει εξάλλου η νομοθεσία ανεξάρτητα από την έκτακτη προσφυγή που κατέθεσε χθες το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης ζητώντας την επανάληψη των εκλογών γιατί όπως υποστηρίζει υπήρξε οργανωμένη προσπάθεια αλλοίωσης του αποτελέσματος κατά την διαδικασία καταμέτρησης και παρατυπίες στην όλη διαδικασία.

Ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι προετοιμασίες για την τελετή παράδοσης παραλαβής ενώ η ένσταση του κυβερνώντος κόμματος θα εξεταστεί παράλληλα από το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο επί της ουσίας της προσφυγής. Αν το Ανώτατο Συμβούλιο που απαρτίζεται από δικαστικούς αποφανθεί υπέρ της προσφυγής, κάτι το οποίο νομικοί, βάση των στοιχείων που έχουν δει το φως της δημοσιότητας θεωρούν μικρή πιθανότητα, οι εκλογές μπορεί να επαναληφθούν στιος 2 Ιουνίου.

Σημείωση: Ο Ιμάμογλου έχει δηλώσει ανοιχτά ότι είναι..Έλληνας. ΤΥΧΑΙΟ;

Photo:pexels

  • 17
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...