• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΒΟΜΒΑ: Οι Ουκρανοί, ζητάνε την παρέμβαση του ΝΑΤΟ (Βίντεο)

ΒΟΜΒΑ: Οι Ουκρανοί, ζητάνε την παρέμβαση του ΝΑΤΟ (Βίντεο)

Την Κυριακή, έλαβε χώρα ένα πολύ σοβαρό επεισόδιο, αφού Ρώσοι άνοιξαν πυρ εναντίον του ουκρανικού ναυτικού, το οποίο εισήλθε σε χωρικά ύδατα, κοντά στα στενά του Κέρτς (Σημείο που ενώνει την Μαύρη Θάλασσα, με την Θάλασσα του Αζόφ).

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Ποροσένκο, ζήτησε βοήθεια από το ΝΑΤΟ. Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ξένου τύπου, ζήτησε από την Γερμανία, να αναπτύξει πολεμικά πλοία στην Αζοφική θάλασσα.

Τι δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος, στην Bild:

Η Γερμανία είναι ένας από τους πιο στενούς μας συμμάχους και ελπίζουμε ότι οι χώρες του NATO είναι πλέον διατεθειμένες να στείλουν πλοία στην Αζοφική Θάλασσα για να βοηθήσουν την Ουκρανία και για να εγγυηθούν την ασφάλεια.

Ο Πούτιν, δεν θέλει τίποτε λιγότερο από το να καταλάβει την Αζοφική Θάλασσα. Η μόνη γλώσσα που καταλαβαίνει είναι η ενότητα του δυτικού κόσμου.

Ας θυμίσουμε δύο πράγματα στον Ποροσένκο:

1) Το ΝΑΤΟ, είναι πραγματικά απίθανο να εμπλακεί φανερά, σε μια διαμάχη με την Ρωσία, για τα…μάτια της Ουκρανίας, εκτός και αν ψάχνει μια αφορμή. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε όμως, ότι πρόεδρος της ισχυρότερης χώρας του ΝΑΤΟ, είναι ο Τραμπ, ο οποίος ακολουθεί τα ιδεολογικά χνάρια του Πούτιν.

2) Η όποια βοήθεια μπορεί να στείλει το ΝΑΤΟ και ειδικά η Γερμανία, είναι πραγματικά αστεία. Η Γερμανία (την οποία έχει… ψηλά στις προτιμήσεις του ο Ποροσένκο), είναι αδύναμη στρατιωτικά.

Δείτε μια στρατιωτική σύγκριση, μεταξύ της Γερμανίας και της Ρωσίας: