Έμμεση απάντηση στην Ουκρανία ότι τα Στενά δεν θα κλείσουν για τα ρωσικά πλοία έδωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
«Τα Στενά του Βοσπόρου δεν θα κλείσουν παρά μόνο σε πόλεμο που απειλεί την Τουρκία», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μελβούτ Τσαβούσογλου, απαντώντας με καθυστέρηση στο αίτημα της φιλοναζιστικής κυβέρνησης της Ουκρανίας, η οποία είναι υπ’ ατμόν.
Η Άγκυρα φοβήθηκε προφανώς την μήνη της Ρωσίας, καθώς σε μία τέτοια περίπτωση ρωσικά στρατεύματα θα πετάγονταν μέχρι Κωνσταντινούπολη, προκειμένου να ανοίξουν τα Στενά που θα είχαν κλείσει οι Τούρκοι για να περάσουν τα ρωσικά πλοία που θα είχα να αποκλειστεί.
«Μόνο αν κριθεί ότι η Τουρκία βρίσκεται σε κατάσταση πολέμου, τότε θα κλείσουν τα Στενά του Βοσπόρου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε Τούρκους δημοσιογράφους στο Καζακστάν.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Αυτό είναι το πιο επικίνδυνο καφέ στον κόσμο! Και δεν είναι για όσους φοβούνται τα ύψη – Δείτε βίντεο
- Ακυρώθηκαν οι πτήσεις από Κωνσταντινούπολη προς Τεχεράνη απόψε το βράδυ
- Τραγωδία στο «Ελ. Βενιζέλος»: 67χρονη ΑΜΕΑ έχασε τη ζωή της κατά την αποβίβαση
- Χειμερινές εκπτώσεις: Κραυγή αγωνίας από τους εμπόρους – Πτώση τζίρου έως 40%
- Από τα χείλη του Τραμπ κρέμεται η Μέση Ανατολή – Τι δήλωσε εν μέσω φόβου για χτύπημα στο Ιράν
- Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 6 Μαρτίου
- Ο Μπιλ Κλίντον δηλώνει ότι δεν είχε καμία ιδέα για τα εγκλήματα που διέπραττε ο Έπσταϊν
- Δεν αποκλείει την ανάπτυξη πυρηνικών η Σουηδία με το βλέμμα σε πιθανό πόλεμο
- Η Πολωνία καλεί τους πολίτες της να εγκαταλείψουν το Ιράν, το Ισραήλ και τον Λίβανο
- Σοκ στο Μιλάνο: Εκτροχιάστηκε τραμ, ένας νεκρός και 39 τραυματίες – “Νόμιζα ότι ήταν σεισμός”, vid









