Menu
  • Αρχική
  • Άρθρα
  • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ
  • Τραμπ στις ΗΠΑ, Πούτιν στην Μέση Ανατολή φέρνουν «παγκόσμιες εξελίξεις» – Τι προβλέπουν στον πλανήτη για το 2019 (ΒΙΝΤΕΟ)

Τραμπ στις ΗΠΑ, Πούτιν στην Μέση Ανατολή φέρνουν «παγκόσμιες εξελίξεις» – Τι προβλέπουν στον πλανήτη για το 2019 (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Εθνική Δεξιά «δουλεύει» ταυτόχρονα σε ΗΠΑ και Μέση Ανατολή.

Του Κίμωνα Χαραλάμπους

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, η εθνικοδεξιά κυβέρνηση Τραμπ, αφήνοντας το πεδίο πρωτοβουλιών στην Συρία ελεύθερο για την Ρωσία (διαβάστε ΕΔΩ τις λεπτομέρειες), αιφνιδίασε την Ευρωπαϊκή Ένωση υποβαθμίζοντας το διπλωματικό καθεστώς της αντιπροσωπείας της ΕΕ στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Όπως αποκαλύπτει το euronews, η υποβάθμιση έγινε πέρυσι χωρίς προειδοποίηση, και έγινε γνωστή μόλις σήμερα.

Αυτό που συνέβη είναι πως η αντιπροσωπεία της ΕΕ στις ΗΠΑ ήταν υπό το καθεστώς του κράτους μέλους, ενώ τώρα θα θεωρείται από το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών ως απλός διεθνής οργανισμός.

Με άλλα λόγια, οι ΗΠΑ υποβαθμίζουν τις διπλωματικές σχέσεις με την διεθνιστική Ευρωπαϊκή Ένωση της Νέας Τάξης.

Την ίδια ώρα στην Μέση Ανατολή, συγκεκριμένα αναφορικά με την Συρία, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιαχου, συζήτησε την προγραμματισμένη αποχώρηση των ΗΠΑ από την Συρία με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν την Παρασκευή, όπως διαβάζουμε στους «Times of Israel».

Οι ηγέτες τόνισαν την ανάγκη να ενισχυθεί η στρατιωτική και διπλωματική συνεργασία στη Συρία κατά την διάρκεια της τηλεφωνικής κλήσης, με πρωτοβουλία Νετανιάχου.

«Η συζήτηση επικεντρώθηκε στις εξελίξεις στη Συρία, μεταξύ άλλων και υπό το πρίσμα των σχεδίων των Ηνωμένων Πολιτειών να αποσύρουν τα στρατεύματά τους από τη χώρα», δήλωσε το Κρεμλίνο σύμφωνα με το TASS.

Η Ρωσία λοιπόν συντονίζει τις επόμενες κινήσεις με την Συρία, επικοινωνώντας με όλες τις πλευρές, την ώρα που ο Τραμπ «απόνεοταξικοποιεί» το status που ισχύει ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη.

Επιπλέον, οι συνομιλίες  μεταξύ Μόσχας και Τελ Αβίβ φέρνουν την Ρωσία ακόμα πιο κοντά στην Ιερουσαλήμ!

Θυμηθείτε το άρθρο του el.gr, το οποίο δικαιώνουν συνεχώς οι εξελίξεις:

Γιατί βγαίνει μπροστά ο Τραμπ και όχι ο Πούτιν, φωτιά στα σχέδια για τον «Τρίτο Ναό»

Η πολιτική της Νέας Τάξης αποδομείται και ενδεχόμενα τα επιτελεία των παγκοσμιοποιητών χρειαστεί να προβούν σε δραστικά μέτρα, τα οποία ενδεχόμενα οδηγήσουν τον πλανήτη σε αποσταθεροποίηση, καθώς η Εθνική Δεξιά ενδυναμώνεται όλο και περισσότερο.

Μάλιστα, το Eurasia Group προειδοποιεί πως το γεωπολιτικό περιβάλλον που διαμορφώνεται είναι το πιο επικίνδυνο των τελευταίων δεκαετιών.  

Παράλληλα, η έκθεσή του σημειώνει πως το 2019 θα είναι η χρονιά, κατά την οποία τα απανωτά χτυπήματα στο σύστημα της δυτικής συμμαχίας και στο οικοδόμημα της παγκόσμιας διακυβέρνησης απειλούν με ανατροπή την παγκοσμιοποίηση.

Η δεξαμενή σκέψης Eurasia Group αναφέρει πως σύμφωνα με την ανάλυση των σημαντικότερων κινδύνων για την νέα χρονιά η Pax Americana διαλύεται, η διατλαντική συμφωνία που στηρίζει την Δύση από την δεκαετία του 1959 πεθαίνει, το ΝΑΤΟ, οι G7 και G20, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου και η Ε.Ε. βρίσκονται όλοι σε κρίση, αν και σε διαφορετικό βαθμό.  

H έκθεση του Eurasia Group την οποία μεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ, προειδοποιεί μάλιστα ότι το 2019 μπορεί να είναι η χρονιά γεωπολιτικής κατάρρευσης του κόσμου, όπως τον ζήσαμε μέχρι τώρα.  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...