Τραμπ προς Τούρκους: Μας έχετε εκμεταλλευτεί, πολλές φορές

Ο Τραμπ δήλωσε,

ότι οι ΗΠΑ δεν θα πληρώσουν τίποτα για την επιστροφή του πάστορα που κρατάνε αιχμάλωτο οι Τούρκοι, αλλά ότι θα τιμωρήσει παραδειγματικά την Άγκυρα αν δεν το κάνει.

Πιο αναλυτικά:

Ο Αμερικανός Πρόεδρος, έγραψε τα εξής στο twitter:

Η Τουρκία μας έχει εκμεταλλευτεί πολλές φορές όλα αυτά τα χρόνια. Οι Τούρκοι αυτότ ον καιρό, κρατάνε αιχμάλωτο έναν πανέμορφο Χριστιανό πάστορα, από τον οποίο ζητάω να κρατήσει μια πατριωτική στάση, για όσο καιρό θα είναι αιχμάλωτος. Δεν θα πληρώσουμε τίποτα απολύτως για να απελευθερωθεί αυτός ο αθώος άνδρας, αλλά αν δεν απελευθερωθεί, η Άγκυρα θα τιμωρηθεί παραδειγματικά.

Ο πάστορας Andrew Brunson, μένει στην Τουρκία 20 χρόνια αλλά συνελήφθη με κατηγορίες για κατασκοπεία και τρομοκρατία. Αν κριθεί ένοχος, θα τον φυλακίσουν για 35 χρόνια.

Ο Τραμπ είναι νευριασμένος και μπορεί να κάνει οτιδήποτε, ώστε να αφεθεί ελεύθερος ο πάστορας.

Σημείωση

Οι Αμερικανοί ζητάνε την απελευθέρωση και άλλων πολιτών (Αμερικανών), οι οποίοι βρίσκονται φυλακισμένοι στην Τουρκία του Ερντογάν.

Ο Τραμπ, δήλωσε ότι οι σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας βρίσκονται σε ένα σημείο οριακό και ότι η κατάσταση δεν πρόκειται να βελτιωθεί αν δεν απελευθερωθεί άμεσα ο πάστορας.

Βλέπουμε λοιπόν, ότι ο Ερντογάν είναι αναγκασμένος ή να ικανοποιήσει τα αιτήματα του Τραμπ ή να πέσει στην αγκαλιά του Πούτιν, ο οποίος όμως δεν πρόκειται να ανεχθεί ξανά άσχημη συμπεριφορά (από την πλευρά της Τουρκίας).

Όσο ο Σουλτάνος κάνει δουλειές με τον Πούτιν, θα είναι καλά. Αν τυχόν κάνει κάποια στραβοτιμονιά, θα έχει πολύ μεγάλο πρόβλημα.

Ο Πούτιν περιμένει την επόμενη λάθος κίνηση του Ερντογάν.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu