Τουρκικές αεροπορικές επιδρομές, εναντίον του PKK, στο Β.Ιράκ

Ο Ερντογάν, προσπαθεί να δείξει στον κόσμο αλλά κυρίως στους Τούρκους, ότι είναι ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΣ και ΑΜΕΙΛΙΚΤΟΣ. Επίσης προσπαθεί να αναλάβει τον ρόλο της περιφερειακής υπερδύναμης, οπότε διεξάγει πολεμικές επιχειρήσεις εκτός των τουρκικών συνόρων.

Βέβαια, όπως θα διαβάσετε παρακάτω, φοβάται τους Κούρδους που πραγματοποιούν επιθέσεις, μέσα στην Τουρκία. Η φαινομενικά ισχυρή Τουρκία, δεν μπορεί να προστατέψει το εσωτερικό της.

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις εξαπέλυσαν νέες αεροπορικές επιδρομές στο βόρειο Ιράκ, κατά τη διάρκεια των οποίων, σκοτώθηκαν επτά μαχητές του PKK, τους οποίους το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, αποκαλεί τρομοκράτες.

Οι Τούρκοι αποκαλούν τρομοκράτες τα μέλη του PKK. Τα μέλη της αυτονομιστικής όπως την ονομάζουν οι Τούρκοι οργάνωσης, διεξάγει ανταρτοπόλεμο στη νοτιοανατολική Τουρκία από το 1984. Η οργάνωση χαρακτηρίζεται «τρομοκρατική» και από τα κράτη-μέλη της ΕΕ αλλά και από τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, οι άνθρωποι οι οποίοι σκοτώθηκαν στις αεροπορικές επιδρομές, που διεξήχθησαν το Σάββατο, σχεδίαζαν να διαπράξουν επιθέσεις εναντίον τουρκικών στρατιωτικών βάσεων.

Κατά την ίδια πηγή, καταστράφηκαν «σπήλαια» και «καταφύγια» μελών του PKK στην ιρακινή περιοχή Αβασίν-Μπασιάν.

Η τουρκική Πολεμική Αεροπορία εξαπολύει συχνά αεροπορικά πλήγματα εναντίον θέσεων των κούρδων αυτονομιστών ανταρτών στο βόρειο Ιράκ από τα μέσα Δεκεμβρίου.

  • 16
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...