Το ΒΙΝΤΕΟ από το Νταβός: Ο Πούτιν προειδοποίησε για «απρόβλεπτο» και «ολοκληρωτικό» πόλεμο

Σε τεντωμένο σχοινί...

Η Ρωσία είναι έτοιμη να συζητήσει με την Δύση το ενδεχόμενο μίας στρατηγικής σημασίας «παγκόσμιας ειρήνης», υπό την προϋπόθεση να ληφθούν υπόψη τα συμφέροντας της «Αρκούδας» όπως και οι πολιτικοιδεολογικές απόψεις της σε σχέση με την πολιτική πορεία των διεθνών πραγμάτων.

Σε διαφορετική περίπτωση, ο Ρώσος ηγέτης Βλαντιμίρ Πούτιν προειδοποίησε ότι η κοινωνία κινδυνεύει να επιστρέψει σε παγκόσμιο πόλεμο, εάν δεν υπάρξει διεθνής προσπάθεια για την άμβλυνση των υφιστάμενων παγκόσμιων εντάσεων και ανισορροπιών.

Μιλώντας στις 27 Ιανουαρίου, στην τηλεδιάσκεψη του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ για την Ατζέντα του Νταβός, διατύπωσε μια ζοφερή πρόβλεψη και σημείωσε ότι η τρέχουσα εποχή παρουσιάζει ομοιότητες με τις δεκαετίες του 1920 και του 1930 πριν από την «καταστροφή του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου».

«Σήμερα, μια τέτοια τρομακτική σύγκρουση δεν είναι, ελπίζω, δυνατή, διότι θα σημάνει το τέλος του πολιτισμού μας», υπογράμμισε και συνέχισε:

«Θα ήθελα να επαναλάβω πως η κατάσταση μπορεί να εξελιχθεί απρόβλεπτα και ανεξέλεγκτα, αν καθόμαστε με τα χέρια σταυρωμένα και δεν κάνουμε τίποτα για να την αποφύγουμε. Δεν αποκλείεται να βιώσουμε μια πραγματική κατάρρευση στην παγκόσμια ανάπτυξη που θα μπορούσε να οδηγήσει σε έναν απρόβλεπτο όλων εναντίον όλων».

Δείτε το βίντεο που εξασφάλισε το el.gr:

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί