ΗΠΑ-ΚΙΝΑ: Το Πεκίνο περνά στην αντεπίθεση!

Ο εμπορικός πόλεμος κρατάει ακόμα και μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι θα σταματήσει σύντομα.

Ο Τραμπ επέβαλε δασμούς στην Κίνα, σε μια προσπάθεια να τονώσει την εγχώρια βιομηχανία, πράγμα θετικό για τους Αμερικανούς πολίτες.

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο εμπορικός πόλεμος δεν θα σταματούσε μόνο με μια πράξη. Έτσι λοιπόν ο Τραμπ επέβαλλε πρόσθετους τελωνειακούς δεσμούς, με αποτέλεσμα το Πεκίνο να είναι έτοιμο να απαντήσει.

Πιο Αναλυτικά: Η Κίνα ανακοίνωσε σήμερα ότι «είναι αναγκασμένη» να επιβάλλει τα «αναγκαία αντίποινα», λίγη ώρα αφού τέθηκαν σε ισχύ, νέοι πρόσθετοι τελωνειακοί δασμοί ύψους 25% σε κινεζικά προϊόντα αξίας 16 δισεκατομμυρίων που εισάγονται στις ΗΠΑ, καθώς ο εμπορικός πόλεμος ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου κλιμακώνεται.

Το Πεκίνο «εναντιώνεται σθεναρά» στους νέους τελωνειακούς δασμούς που επέβαλε η Ουάσινγκτον, σημειώνεται σε ανακοίνωση του κινεζικού υπουργείου Εμπορίου, στην οποία πάντως δεν διευκρινίζεται ποια προϊόντα αμερικανικής προέλευσης θα στοχοθετήσουν οι δασμούς που θα επιβάλλει η κινεζική κυβέρνηση σε αντίποινα.

Το Πεκίνο είχε διαμηνύσει ότι θα στοχοθετούσε αμερικανικά εισαγόμενα προϊόντα ίσης αξίας.

Κατά την ίδια ανακοίνωση, η Κίνα θα προσφύγει στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (ΠΟΕ) εναντίον του αμερικανικού μέτρου.

Βλέπουμε λοιπόν, ότι ο Τραμπ κάνει τις απαραίτητες κινήσεις που πρέπει, ώστε να δώσει πνοή στην βιομηχανία των ΗΠΑ, η οποία είχε πληγεί βαθύτατα από την οικολογική πολιτική του Ομπάμα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, πλέον βαδίζουν με άλλο αέρα!!!!

  • 22
  •  
  •  
  •  
  •  
  •