• Αρχική
  • Άρθρα
  • Το πείραμα πριν την τελική επίθεση – Η αλήθεια για την Λευκορωσία

Το πείραμα πριν την τελική επίθεση – Η αλήθεια για την Λευκορωσία

Όσο κι αν ευαγγελίζονται την «παγκόσμια ειρήνη», αυτή δείχνει να απομακρύνεται…

«Χώρες εχθρικές προς την Λευκορωσία έχουν περάσει από την φάση ενορχηστρωμένης ταραχών στο στάδιο του «στραγγαλισμού», μια τακτική που θα χρησιμοποιήσουν αργότερα στην Ρωσία».

Αυτό λέει και ξαναλέει ο πρόεδρος της χώρας και στενός σύμμαχος του Πούτιν, Αλεξάντερ Λουκασένκο.

Μιλώντας σε πολιτικούς, ο Λουκασένκο εξήγησε την άποψή του ότι οι διαμαρτυρίες κατά της κυβέρνησης του Μινκς απέτυχαν και ως εκ τούτου η τακτική άλλαξε.

«Γι’ αυτό έχουν περάσει από την οργάνωση ταραχών στο στάδιο στραγγαλισμού» , είπε. «Ψάχνουν για νέα τρωτά σημεία, και δεν στοχεύουν μόνο σε εμάς: είμαστε ένα πεδίο δοκιμών, ένα μέρος για να πειραματιστούν, προτού σπεύσουν προς την Ανατολή [Ρωσία]».

Σύμφωνα λοιπόν με τον Λουκασένκο η τακτική των διεθνιστών να αναμειχθούν ακόμα πιο κοντά στα ρωσικά σύνορα, αποτελεί το τελευταίο πείραμα πριν από την τελική επίθεση στην Ρωσία.

Όλα αυτά μετά το περιστατικό της αναγκαστικής προσγείωσης του αεροπλάνου που μετέφερε τον Προτάσεβιτς,  προκαλώντας τις αντιδράσεις της ΕΕ, με το θέμα να μπαίνει στην ατζέντα της συνόδου κορυφής που θα συζητηθεί η πιθανότητα κυρώσεων κατά της Λευκορωσίας.

Ο Λουκασένκο δήλωσε πως ο Ρομάν Προτάσεβιτς σχεδίαζε μια “αιματηρή εξέγερση” στην Λευκορωσία, ενδεχομένως ανάλογης με τα γεγονότα της Ουκρανίας που είχαν οδηγήσει στην πτώση του φιλορώσου Γιαννουκόβιτς και στον διαμελισμό της χώρας, με την Ρωσία να παίρνει πίσω την Κριμαία, ενώ Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ αυτονομήθηκαν με προοπτική να ενωθούν και αυτά με την Ρωσική Ομοσπονδία.

 Σημειώνεται πως ο Προτάσεβιτς είχε τοποθετηθεί στην λίστα “τρομοκρατών” από τις Aρχές της Λευκορωσίας τον Νοέμβριο.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΟΤΑΣΕΒΙΤΣ

Ο Προτάσεβιτς ήταν  μέλος του Νέου Μετώπου, μιας φιλοευρωπαϊκής, ναζιστικής οργάνωσης που οργάνωνε διαδηλώσεις κατά του Λουκασένκο, ενώ έχει αγωνιστεί για την επικράτηση της λευκορωσικής διαλέκτου εις βάρος της ρωσικής γλώσσας.

Το φιλοναζιστικό, αντιρωσικό «Νέο Μέτωπο» ιδρύθηκε το 1997, ως συνέπεια των διαδηλώσεων της περιόδου 1996-1997 στη Λευκορωσία. Η Νεολαία είναι γνωστή για την δράση της εναντίον του Λουκασένκο και ενθαρρύνει τα μέλη της να προχωρήσουν σε στρατιωτική εκπαίδευση, όπερ και συμβαίνει.

Φυσικά, ο Προτάσεβιτς συμμετείχε στις φιλοναζιστικές διαδηλώσεις του Μαϊντάν στο Κίεβο 2013/2014, ενώ με την σημαία του Λαϊκού Κράτους της Λευκορωσίας, ΄ήταν στην καταστροφή αγάλματος του Λένιν, όντας μέλος της οργάνωσης «Pahonia», ναζιστικής πολιτοφυλακής της Λευκορωσίας που έχει συμμαχήσει με το νεοναζιστικό τάγμα «Azov» στις σφαγές Ρώσων, Ελλήνων και ρωσόφιλων της Ουκρανίας.

Από το 2017 μέχρι σήμερα παίρνει μέρος σε δράσεις νεοναζί κατά του Λουκασένκο, ενώ έχει συμμετάσχει σε συμβολικό κάψιμο βιβλίων από ναζιστές.

Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ

Όπως αντιλαμβάνεστε, οι διεθνιστές της Δύσης προσπαθούν να επαναλάβουν τα γεγονότα της Ουκρανίας. Η Ρωσία, από την πλευρά της βρίσκεται στο πλευρό της Λευκορωσίας, χαρακτηρίζοντας “σοκαριστικές” τις κατηγορίες της Δύσης εναντίον της:

«Είναι σοκαριστικό που η Δύση χαρακτηρίζει ‘σοκαριστικό’ το περιστατικό στον εναέριο χώρο της Λευκορωσίας», σχολίασε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας Μαρία Ζαχάροβα, καταγγέλλοντας ορθώς ότι στο παρελθόν δυτικές χώρες έχουν προβεί σε απαγωγές, αναγκαστικές προσγειώσεις αεροσκαφών αλλά και σε παράνομες συλλήψεις.

Εκ των πραγμάτων λοιπόν τα γεγονότα στην Λευκορωσία, πράγματι μοιάζουν με εκείνα της Ουκρανίας, ενώ η διεθνιστική…δημοκρατική Δύση συνεργάζεται εκ νέου με νεοναζί στο τελευταίο πείραμα λίγο πριν την τελική επίθεση στην Μόσχα, η οποία δεν μπορεί να αποδεχτεί τον μονοπολικό κόσμο, στον οποίο επιμένουν οι διεθνιστές.

Η Ρωσία έχει προειδοποιήσει εγκαίρως:

Η συνέχεια στην συνάντηση Πούτιν-Μπάιντεν τον Ιούνιο στην Ελβετία…