Το ΝΑΤΟ έβγαλε ανακοίνωση για τους ρωσικούς αγωγούς NORD STREAM

Το ψέμα το έχουν σαν το νερό...

Προειδοποίηση στην Ρωσία, χωρίς πάντως να την κατονομάζει, απευθύνει με σημερινή ανακοίνωσή του το ΝΑΤΟ, κάνοντας λόγο για δήθεν «αποφασιστική απάντηση σε υβριδικές τακτικές από κρατικούς και μη κρατικούς παράγοντες, ενώ η πλευρά του ΝΑΤΟ είναι εκείνη που, κατά τα φαινόμενα, προκάλεσε την επίθεση στους ρωσικούς αγωγούς.

Η ανακοίνωση του ΝΑΤΟ

  1. Η ζημιά στους αγωγούς Nordstream 1 και Nordstream 2 σε διεθνή ύδατα στη Βαλτική Θάλασσα προκαλεί βαθιά ανησυχία. Όλες οι διαθέσιμες επί του παρόντος πληροφορίες δείχνουν ότι αυτό είναι αποτέλεσμα εσκεμμένων, απερίσκεπτων και ανεύθυνων πράξεων δολιοφθοράς. Αυτές οι διαρροές προκαλούν κινδύνους στη ναυτιλία και σημαντική περιβαλλοντική ζημιά. Υποστηρίζουμε τις έρευνες που διεξάγονται για να διαπιστωθεί η προέλευση της ζημιάς. 
     
  2. Εμείς, ως Σύμμαχοι, έχουμε δεσμευτεί να προετοιμαστούμε, να αποτρέψουμε και να υπερασπιστούμε έναντι της καταναγκαστικής χρήσης της ενέργειας (εργαλειοποίηση) και άλλων υβριδικών τακτικών από κρατικούς και μη κρατικούς παράγοντες. Οποιαδήποτε εσκεμμένη επίθεση κατά των ζωτικών υποδομών των Συμμάχων θα αντιμετωπιζόταν με ενιαίες και αποφασιστικές απαντήσεις. 

PHOTO PIXABAY

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί