• Αρχική
  • Άρθρα
  • Το μοιραίο λάθος του Ερντογάν που «δίνει» την Λιβύη στην Ελλάδα (ΒΙΝΤΕΟ)

Το μοιραίο λάθος του Ερντογάν που «δίνει» την Λιβύη στην Ελλάδα (ΒΙΝΤΕΟ)

«Βουίζει η Β.Αφρική - «Τρέχει» και δεν φτάνει η Άγκυρα...

Η κρίση στη Λιβύη δεν είναι δυνατόν να επιλυθεί με «στρατιωτικά μέσα», σημείωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, από την Αλγερία.

Κατά την συνάντηση που είχε με τον Αλγερινό ομόλογό του, Αμπντελματζίντ Τεμπούν, ο Ερτογάν τόνισε ότι «είμαστε σε εντατικές συνομιλίες με τις χώρες της περιοχής και με τους διεθνείς παράγοντες για να εγγυηθούμε την εκεχειρία και να ξαναρχίσει ο πολιτικός διάλογος στην Λιβύη».

Τι συνιστά αυτό; Στροφή 180 μοιρών για την Τουρκία, η οποία, μέχρι πρότινος, στήριζε με εξοπλισμό τις ισλαμικές δυνάμεις του Σάρατζ, συμμετέχοντας υπέρ του και στην διάσκεψη του Βερολίνου.

Ωστόσο, η εν λόγω στάση οδήγησε τον στρατάρχη Χάφταρ να «αγκαλιάσει» την Ελλάδα.

Σημειώνεται πως οι δυνάμεις του Χάφταρ ελέγχουν περίπου το 90% του λιβυκού εδάφους, ενώ σύντομα δεν αποκλείεται να ελέγξει όλη την χώρα.

Έτσι, ο Πρόεδρος της Τουρκίας επιχειρεί αλλαγή στάσης, καθότι διαβλέπει την συντριπτική ήττα της πολιτικής του στην Λιβύη.

Δεν αποκλείεται μάλιστα να γίνει προσπάθεια προσέγγισης του Χάφταρ.

Ωστόσο, ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός φαίνεται πως έχει προχωρήσει τις διαπραγματεύσεις του με την Ελληνική πλευρά. Μάλιστα, όπως είδατε προσφάτως, υπερτόνισε τους κοινούς δεσμούς του παρελθόντος που ενώνουν Ελλάδα και Λιβύη, καθώς ο Ελληνισμός είχε μεγαλουργήσει και σε αυτά τα εδάφη.

Ο Στρατός του Χάφταρ είχε ανεβάσει και βίντεο είχε ως θέμα την Κυρήνη των Ελλήνων στην Λιβύη.  

«Τους Έλληνες αδελφούς αφιερώνουμε την πόλη της Κυρήνης στη Λιβύη το κοινό μας παρελθόν και το κοινό ένδοξο μέλλον μας», είχε σημειωθεί χαρακτηριστικά.

Και τώρα ο Ερντογάν «σπεύδει» να συμμαζέψει ό,τι μπορεί. 

ΦΩΤΟ eurokinissi