• Αρχική
  • Άρθρα
  • Το «μαύρο» σχέδιο για τον πλανήτη – Αιγαίο, Κύπρος, Συρία, Ιράν (ΒΙΝΤΕΟ)

Το «μαύρο» σχέδιο για τον πλανήτη – Αιγαίο, Κύπρος, Συρία, Ιράν (ΒΙΝΤΕΟ)

Αυτά που δεν γνωρίζουν οι... «αναλυτές»

του Κίμωνα Χαραλάμπους

Δεν είναι μόνο οι τουρκικές προκλήσεις σε Αιγαίο και Κύπρο, η κατάσταση στην Συρία, η διαμάχη Ισραήλ-Παλαιστίνης ή η αντιπαράθεση Ρωσίας-Ουκρανίας.

Και μακριά από την γειτονιά μας υπάρχουν μέτωπα, τα οποία ανά πάσα στιγμή μπορούν να προκαλέσουν παγκόσμια σύρραξη.

Βενεζουέλα, Αρμενία-Αζερμπαϊτζάν για το Ναγκόρνο Καραμπάχ, Ινδία-Πακιστάν, ΗΠΑ-Κίνα στην Σινική Θάλασσα, Ιαπωνία-Ρωσία για τις Κουρίλες Νήσους και φυσικά τα στενά του Ορμούζ, που αποτελούν κομβικό προορισμό για την παγκόσμια ναυσιπλοία και το διεθνές εμπόριο, αλλά και σημείο αναφοράς για τις δύσκολες σχέσεις του Ιράν με τη Δύση.

Η σοβαρή ανάφλεξη ξεκίνησε τον Μάιο, όταν δεξαμενόπλοια δέχθηκαν επίθεση στα στενά του Ορμούζ, με τις ΗΠΑ να κατηγορούν το Ιράν.

Για να μην μακρηγορούμε, διαβάστε ΕΔΩ το ιστορικό!

Από το Βερολίνο μέχρι την Ουάσιγκτον και την Μόσχα ηχούν σειρήνες συναγερμού υπό τον φόβο νέας κλιμάκωσης στον θαλάσσιο διάδρομο που συνδέει τις πετρελαιοπαραγωγές χώρες της Μ.Ανατολής με τις διεθνείς αγορές. Ακόμη και αν κανείς από τους εμπλεκόμενους δεν επιδιώξει συνειδητά την ένοπλη σύρραξη, η κατάσταση θα μπορούσε να τεθεί εκτός ελέγχου από ανεξέλεγκτους χειρισμούς, εκτιμούν οι ειδικοί.

«Με κάθε θερμό επεισόδιο αυξάνεται ο κίνδυνος ανάφλεξης» επισημαίνει ο Ρίτσαρντ Νέφιου, ερευνητής στο πανεπιστήμιο Κολούμπια της Ν.Υόρκης. Η Τεχεράνη προειδοποιεί τη Δύση ότι “θα κάνει μεγάλο λάθος αν την υποτιμήσει”, επισημαίνει ο Αμερικανός ειδικός. «Το ζήτημα είναι να αποφευχθεί μία πολεμική αντιπαράθεση, στην οποία δεν θα υπήρχαν ούτε νικητές, ούτε ηττημένοι», προειδοποιεί από την πλευρά του ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας.

Τι συμβαίνει τελικά στην εν λόγω περιοχή;

Η Εθνική Δεξιά, πέραν των Πούτιν και Τραμπ δείχνει να έχει προσεγγίσει και τον νέο πρωθυπουργό της Βρετανίας, Μπορις Τζόνσον, τον οποίο τα δυτικά ΜΜΕ, παρομοιάζουν με τον Αμερικανό Πρόεδρο.

Αρχικά, η Βρετανία, προχώρησε στην κατάσχεση, του ιρανικού δεξαμενόπλοιου Grace 1, προκαλώντας την αντίδραση του Ιράν που κατέλαβε το υπό βρετανική σημαία δεξαμενόπλοιο Stena Impero.

Πλέον, τα πλοία του βρετανικού πολεμικού θα συνοδεύουν εμπορικά υπό βρετανική σημαία μέσα από τα Στενά του Ορμούζ. Το δεξιό Λονδίνο ζητά ναυτική επιχείρηση προστασίας υπό ευρωπαϊκή διοίκηση.

Ωστόσο, Βερολίνο και Παρίσι, υπό την διοίκηση της αριστερόστροφης, Νέας Τάξης, διστάζουν.

Η Εθνική Δεξιά έχει οδηγήσει τις ΗΠΑ κατά του Ιράν (η Βρετανία δείχνει και αυτή να ακολουθεί την επιθετική πολιτική Τραμπ), ενώ από την άλλη έχει κινητοποιήσει την Ρωσία να στηρίζει το Ιράν, στήνοντας από μόνη της ένα πολεμικό μέτωπο, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιήσει, μαζί με τα άλλα, ανά πάσα στιγμή, σε περίπτωση που τα παγκόσμια πολιτικά της συμφέροντα, απέναντι στην παγκοσμιοποίηση, πληγούν ανεπανόρθωτα.

Όσο για την γειτονία μας, η Ρωσία έχει συμμαχήσει προσωρινά με την Τουρκία, την οποία χρησιμοποιεί για να προωθήσει τα σχέδιά της αλλά και τα όπλα της στην περιοχή.

Τα πάντα αλλάζουν ανά πάσα στιγμή, ωστόσο το «μαύρο» σχέδιο της Εθνικής Δεξιάς είναι να εμποδίσει την πλήρη εφαρμογή του «λευκού» της Νέας Τάξης, ακόμα και αν χρειαστεί να στήσει πολεμικό επεισόδιο στις προαναφερθείσες περιοχές.

ΦΩΤΟ Διεθνή ΜΜΕ