Το δώρο που έκανε ο Ερντογάν στον Πούτιν (Βίντεο)

Το τελευταίο διάστημα,

ο Πρόεδρος της Τουρκίας έχει ξεκινήσει έναν αγώνα δρόμου, ώστε να δείξει στον Πούτιν πόσο πιστός σύμμαχος είναι. Αυτό το γεγονός δεν είναι τυχαίο, σε μια εποχή που οι Αμερικανοί βλέπουν με «κακό» μάτι την Τουρκική αδιαλλαξία. Ο Ερντογάν χρειάζεται μια χώρα-σύμμαχο οπωσδήποτε.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσαν Τουρκικά Μέσα Μαζική Ενημέρωσης, ο Ερντογάν έδωσε εντολή να φυλακιστούν 57 στελέχη της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας. Μέσα στους 57, βρίσκεται και ο πιλότος που είχε καταρρίψει το ρωσικό μαχητικό Su-24, το 2015.

Εκείνη την περίοδο, η Ρωσία ήταν έτοιμη να επιτεθεί στην Τουρκία αλλά επικράτησε η ψυχραιμία. Ευτυχώς για τους Τούρκους, ο Ερντογάν έβαλε στην άκρη την περηφάνια του και «έπεσε» μπροστά στον Πούτιν. Αυτό το έκανε γιατί δεν θέλει να έχει αντίπαλο την Ρωσία, η οποίο πολύ εύκολα μπορεί να αφανίσει την Τουρκία.

Βλέπουμε λοιπόν ότι ο Ερντογάν έκανε ένα πολύ μεγάλο δώρος τον Πούτιν, με την φυλάκιση του πιλότου που κατέρριψε το Ρωσικό μαχητικό. Βέβαια, δεν υπάρχει περίπτωση ο πιλότος να ενήργησε χωρίς εντολές αλλά όπως και να έχει, ο Ερντογάν σε αυτή την περίπτωση «έπαιξε» έξυπνα.

Δεν θα πρέπει όμως, να έχουμε την εντύπωση, ότι ο Πούτιν εμπιστεύεται πλήρως τον Τούρκο Πρόεδρο. Η φιλία μεταξύ Τουρκίας-Ρωσίας δεν μπορούμε να ξέρουμε αν θα κρατήσει για αρκετά μεγάλο διάστημα. Η εξωτερική πολιτική που ακολουθεί η γειτονική χώρα, είναι διπρόσωπη. Το επιτελείο του Πούτιν, αυτό το γνωρίζει πολύ καλά και σίγουρα έχει πάρει τα μέτρα του.

Όπως και να έχει, οι δύο χώρες πλέον βρίσκονται πολύ κοντά διότι υπάρχουν σοβαρά Οικονομικά συμφέροντα.

Ο Ερντογάν έκανε ένα πολύ μεγάλο αλλά αυτονόητο δώρο στον Πούτιν. Ο Τούρκος Πρόεδρος, προσπαθεί να δείξει ότι είναι ολότελα Ρωσόφιλος αν και αυτό μας βάζει σε πολλές σκέψεις. Παραδοσιακά Ρωσία και Τουρκία δεν έχουν καλές σχέσεις και δεν γίνεται να πιστέψουμε ότι ξαφνικά όλα πάνε καλά.

  • 6
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...