• Αρχική
  • Άρθρα
  • «Θεατής» η Ελλάδα στις παγκόσμιες εξελίξεις: Ο Στρατάρχης Χαφτάρ είπε το μεγάλο «ναι» στη διάσκεψη για τη Λιβύη

«Θεατής» η Ελλάδα στις παγκόσμιες εξελίξεις: Ο Στρατάρχης Χαφτάρ είπε το μεγάλο «ναι» στη διάσκεψη για τη Λιβύη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στη γειτονιά της Ελλάδας.

Ο Αρχηγός του Εθνικού Στρατού της Λιβύης, Στρατάρχης Χαλίφα Χαφτάρ, είπε το «μεγάλο ναι» στη Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη.

Οι πιέσεις που δεχόταν ο Λίβυος Στρατάρχης μέχρι και πριν από λίγες στιγμές ήταν ιδιαίτερα έντονες, ενώ καταλυτική ήταν η απόφαση επίσκεψης του Υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας στην Λιβύη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Al-Hadath , ο Λίβυος Στρατάρχης θα μεταβεί στο Βερολίνο στις 19 Ιανουαρίου, σε μία Διάσκεψη που θα είναι οι πάντες προσκεκλημένοι ΕΚΤΟΣ από την Ελλάδα.

Θυμίζουμε πως στον Στρατάρχη Χαφτάρ, ο οποίος ελέγχει σχεδόν όλες τις περιοχές της Λιβύης εκτός από την Τρίπολη, είχε ζητηθεί να αποφασίσει εντός 2 ημερών για το αν θα ενέκρινε την κατάπαυση του πυρός και συνεπώς θα μετέβαινε στο Βερολίνο για διαπραγματεύσεις.

Σε κάθε περίπτωση η εξέλιξη αυτή θα έχει άμεσο αντίκτυπο και στο θέμα της συμφωνίας Τουρκίας-Τρίπολης, καθώς με την όποια εκεχειρία η κυβέρνηση της Τρίπολης κρατά την όποια διεθνή υπόσταση έχει.

Ως εκ τούτου τα χαμόγελα στην Άγκυρα είναι διπλά, αφού και η επέλαση των δυνάμεων του Χαφτάρ σταματάει (για την ώρα) και το προκλητικό μνημόνιο με την Τρίπολη συνεχίζει να υφίσταται.

Περισσότερα σε λίγο…