• Αρχική
  • Άρθρα
  • Τα σημερινά λόγια του Πούτιν για την Ελλάδα: Γι’ αυτό επέλεξε την Τουρκία (ΒΙΝΤΕΟ)

Τα σημερινά λόγια του Πούτιν για την Ελλάδα: Γι’ αυτό επέλεξε την Τουρκία (ΒΙΝΤΕΟ)

Αντέχετε την αλήθεια;

Όπως διαβάσατε νωρίτερα, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι υπάρχουν όλες οι κατάλληλες  προϋποθέσεις για την επέκταση της συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού και του πολιτισμού μεταξύ της Ρωσίας και της Ελλάδας.

Στο πλαίσιο αυτό, δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει το Κοινό Έτος Γλώσσας και Λογοτεχνίας Ελλάδας – Ρωσίας, το οποίο έλαβε χώρα το 2019.

Η δήλωση πραγματοποιήθηκε σε εκδήλωση κατά την οποία ο Ρώσος πρόεδρος συνομίλησε με 23 πρεσβευτές ξένων κρατών, μεταξύ αυτών και με την Ελληνίδα πρέσβειρα.

Καλά λόγια είπε, θα σκεφτεί κάποιος αυθόρμητα. Όχι, δεν είπε καλά λόγια, είπε τυπικά λόγια. Αυτό γιατί η Ελλάδα, ποτέ μέχρι σήμερα δεν προσέγγισε με τον σωστό τρόπο την Ρωσία: Αυτόν της αρχής των αμοιβαίων συμφερόντων. Κάτι πήγε να γίνει επί κυβέρνησης Καραμανλή του νεώτερου, αλλά δεν «στέριωσε», καθώς ο τρόπος δεν ήταν ο ενδεδειγμένος.

Ο «Τσάρος» φυσικά έχει συμφέροντα με την Ελλάδα, απλά οι Έλληνες φοβούνται να βγουν από το «καβούκι» τους. Ψάχνουν προστάτη και όχι συνέταιρο. Ψάχνουν σωτήρα, δεν θέλουν να σώσουν τους εαυτούς τους, με τις δικές τους δυνάμεις. Η δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία έχει περάσει και στην εξωτερική πολιτική. Όπως ένα δημόσιος υπάλληλος βολεύεται στην μονιμότητα του Δημοσίου ή ένας άτολμος Έλληνας, δημοσιοϋπαλληλικής νοοτροπίας, στην μονιμότητα ενός επιδόματος ή στο να τον ταΐζουν, έτσι και η Ελλάδα έχει βολευτεί στην «μονιμότητα» του δυτικού προστάτη.

Την ίδια ώρα, οι Τούρκοι κινούνται εξυπνότερα, γρηγορότερα, αποφασιστικότερα.

Απευθυνόμενος στην Ελληνίδα πρέσβειρα στην Ρωσία, την Κατερίνα Νασίκα, ο Πούτιν εξέφρασε την πεποίθησή του ότι είναι κοινό συμφέρον είναι η περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών και δεν είπε ψέματα.

Απλά, μέχρι στιγμής, επιλέγει Τουρκία, γιατί οι Τούρκοι έμαθαν να κινούνται μόνοι τους και να κλείνουν συμφωνίες, έχοντας μάλιστα ιστορικό άδικο, καθώς τα εδάφη που κατέχουν δεν είναι δικά τους. Άλλωστε την οικονομία της Τουρκίας την κινούν τα παράλια. Ναι, οι ελληνογενείς απόγονοι των γενιτσάρων που, καθώς τους άλλαξαν την εθνική ταυτότητα, παρέλειψαν να τους ξεριζώσουν και το ελληνικό δαιμόνιο, το οποίο ξεδιπλώνουν για τον κατακτητή τους. Απλά δεν το ξέρουν. Ακόμα τουλάχιστον…

ΦΩΤΟ eurokinissi