Συρία: Ο Άσαντ κέρδισε – Οι ΗΠΑ πρέπει να φύγουν!

Του Γιώργου Φαρμάκη

Οι στρατιωτικές δυνάμεις του Άσαντ, κατάφεραν να πάρουν και πάλι τον έλεγχο. Ο Άσαντ με την βοήθεια των συμμάχων του (Ρωσία και Ιράν), κατάφερε να πάρει και πάλι την πατρίδα του πίσω (ένα μέρος της τουλάχιστον).

Ο Άσαντ ελέγχει τις τρεις σημαντικότερες πόλεις της Συρίας.

Την Δαμασκό, την Λαττάκεια και την Ταρτούς (δυτική Συρία)

Οι τζιχαντιστές έχουν ηττηθεί 

Ο ISIS έχει ηττηθεί, ενώ οι λεγόμενοι αντάρτες, οι οποίοι και αυτοί είναι τζιχαντιστές (και μισθοφόροι), βρίσκονται στην Ιντλίμπ , Οι Τούρκοι θέλουν να σώσουν τους αντάρτες, οπότε ήρθαν σε προσωρινή συμφωνία με τους Ρώσους.

Ο Πούτιν όμως, έχει δηλώσει ότι δεν πρόκειται να κάνει πίσω και ότι οι δυνάμεις του μαζί με τις δυνάμεις της Συρίας, θα καθαρίσουν την Ιντλίμπ.

Το σφάλμα των Ηνωμένων Πολιτειών

Οι ΗΠΑ του Τραμπ, ακόμα και σήμερα δεν μπορούν να δεχτούν την νίκη του Άσαντ και των συμμάχων του. Ο Αμερικανός πρόεδρος, έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει στρατιωτική επέμβαση στην Συρία, πράγμα παράλογο.

Ο Τραμπ αντιμετωπίζει, πολλά εσωτερικά προβλήματα, οπότε μια πολεμική εμπλοκή θα του έδινε λίγο χώρο και χρόνο. Άλλωστε δεν ανακαλύφθηκε τώρα η….τέχνη του αποπροσανατολισμού της κοινωνίας.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, μέσω του Twitter, έχει δηλώσει ότι δεν θα επιτρέψει στον Άσαντ να επιτεθεί στην Ιντλίμπ. Για ποιο λόγο άραγε;

Ποιους προστατεύουν οι Αμερικάνοι;

Οι Αμερικάνοι και οι σύμμαχοι τους, επιτέλους πρέπει να φύγουν από την Συρία και να αφήσουν τον Άσαντ να ανοικοδομήσει την χώρα του με την βοήθεια των Ρώσων και των Ιρανών.

Ο παράγοντας Ισραήλ

Το Ισραήλ, είναι γνωστό ότι πραγματοποιεί συχνές επιθέσεις, εναντίον Ιρανικών αλλά και Συριακών θέσεων. Το Κράτος του Ισραήλ, έχει βάλει στο στόχαστρο τις Ιρανικές δυνάμεις που βρίσκονται στο συριακό έδαφος.

Ο Άσαντ κέρδισε αυτό τον πόλεμο, αλλά το γεγονός αυτό, κάποιοι δεν θέλουν να το παραδεχτούν. Πολλά συγχαρητήρια αξίζει και ο απλός λαός της Συρίας, ο οποίος δεν εγκατέλειψε την χώρα στα δύσκολα.

Σαφώς κάποιοι επέλεξαν την ξενιτιά και δεν μπορούμε να τους κατηγορήσουμε για αυτό, αλλά αυτοί που έμειναν πίσω, αξίζουν τα συγχαρητήρια μας.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu