• Αρχική
  • Άρθρα
  • Σύμβουλος Λευκού Οίκου: Είναι σίγουρη η ”Πρώτη Φάση” της εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα

Σύμβουλος Λευκού Οίκου: Είναι σίγουρη η ”Πρώτη Φάση” της εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα

Ο σύμβουλος για ζητήματα εμπορίου των ΗΠΑ, Πίτερ Ναβάρο,

δήλωσε την Τρίτη στο CNBC, ότι η ”Πρώτη Φάση” της εμπορικής συμφωνίας μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας πρέπει να θεωρείται δεδομένη. ”Απλώς περιμένουμε την κινεζική μετάφραση της συμφωνίας”.

Ο Ναβάρο, εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή του για τη συμφωνία ”Πρώτης Φάσης” και την ενσωμάτωση διατάξεων που προτάθηκαν νωρίτερα στις διαπραγματεύσεις πριν τη διακοπή στις συνομιλίες νωρίτερα αυτό το έτος. ”Περιλαμβάνει ουσιαστικά την ίδια διάταξη που είχαμε στη συμφωνία του Μαΐου όταν οι Κινέζοι διαφώνησαν με τα ζητήματα περί πνευματικής ιδιοκτησίας και αποχώρησαν από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Γι ‘αυτό είναι μια καλή συμφωνία”.

Ο Navarro αναφέρθηκε επίσης στις πιθανές εμπορικές προτεραιότητες για τη κυβέρνηση του Τραμπ το 2020, συμπεριλαμβανομένης μιας νέας συμφωνίας με το Ηνωμένο Βασίλειο μετά το Brexit και άλλες χώρες στην Ευρώπη. “Το 2020, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε συμφωνίες με τη Μεγάλη Βρετανία, το Βιετνάμ, την Ευρώπη και όλους όσους θέλουν να διεξάγουν δίκαιες εμπορικές συναλλαγές με τις ΗΠΑ”, δήλωσε.

Στη συνέχεια, ο Ναβάρο δήλωσε επίσης ότι βλέπει τον Dow Jones να σκαρφαλώνει σε “τουλάχιστον” 32.000 μονάδες και την οικονομική ανάπτυξη να φτάνει κοντά στο 3% το 2020.

ΠΗΓΗ THESTIVAL

photo:pexels