• Αρχική
  • Άρθρα
  • Στρατεύματα στον Ευφράτη: Εικόνες που προμηνύουν όλεθρο – Μόνη της η Τουρκία – Δείτε ΒΙΝΤΕΟ

Στρατεύματα στον Ευφράτη: Εικόνες που προμηνύουν όλεθρο – Μόνη της η Τουρκία – Δείτε ΒΙΝΤΕΟ

Ελεγχόμενη εισβολή στην Συρία ή μικρό «Βιετνάμ» με Κούρδους «βιετκόνγκ;

Οι ΗΠΑ δεν θα υποστηρίξουν τη στρατιωτική επιχείρηση που σχεδιάζει η Τουρκία στην Συρία και ούτε προτίθενται να εμπλακούν σε αυτή.

Αυτό ξεκαθαρίζει η Ουάσινγκτον, όπως διαβάσατε νωρίτερα, με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, την ώρα που μεταδίδεται πως η Τουρκία είναι έτοιμοι να εισβάλλει στην Συρία, παίρνοντας το «πράσινο φως» από την Ουάσινγκτον.

Η Άγκυρα, όμως, από την πλευρά της, δεν ερμηνεύει την δήλωση του Λευκού Οίκου για την εισβολή στη Συρία ως «πράσινο φως».

Το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu, υπογραμμίζει πως «οι ΗΠΑ απέκλεισαν οποιαδήποτε βοήθεια ή συμμετοχή στην  επιχείρηση της Τουρκίας ανατολικά του ποταμού Ευφράτη στην βόρεια Συρία».

«Οι στρατιωτικές δυνάμεις των Ηνωμένων Πολιτειών δεν θα υποστηρίξουν ούτε θα συμμετάσχουν στην επιχείρηση και δεν θα παραμείνουν στην περιοχή», αναφέρεται στη δήλωση, η οποία προέκυψε μετά από την επικοινωνία Τραμπ-Ερντογάν.

Η δήλωση του Λευκού Οίκου προσθέτει πως «η Τουρκία θα είναι πλέον υπεύθυνη για  τους μαχητές του ISIS στην περιοχή, μετά από την  ήττα του Χαλιφάτου».

Τουτέστιν, για οτιδήποτε συμβεί, οι ευθύνες θα βαραίνουν την τουρκική πλευρά.

Πολλοί, ερμηνεύοντας, την ανακοίνωση των ΗΠΑ, αναφέρουν πως ναι μεν οι ΗΠΑ δεν σταματούν τον Ερντογάν από το να εισβάλλει στην Συρία, αλλά τον αφήνουν μόνο του, εκεί που τον περιμένουν οι Κούρδοι, οι οποίοι ήταν αυτοί που νίκησαν το ISIS, με την συνδρομή ΗΠΑ, Ρωσίας και Άσαντ.

Στην Συρία λοιπόν, η Τουρκία είναι μόνη της, καθώς ακόμα και ο Πούτιν, ο οποίος στηρίζει την Άγκυρα, λόγω συμφερόντων σε άλλα θέματα, σε ό,τι αφορά την Συρία, στέκεται απέναντι στον Ερντογάν, καθώς εκείνος στρέφεται κατά του συμμάχου της Μόσχας και Προέδρου της Συρίας, Μπασάρ Αλ Άσαντ.

Μάλιστα η απόφαση του Τραμπ να αφήσει την Τουρκία να εισβάλλει, στέλνει τους Κούρδους στην αγκαλιά του Πούτιν.

Το σίγουρο είναι πως το Σάββατο (05/10), ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανακοίνωσε ότι σχεδιάζεται στρατιωτική επιχείρηση στην Βόρεια Συρία και ανατολικά του Ευφράτη μέσα στις επόμενες ημέρες, με σκοπό την απομάκρυνση των κουρδικών δυνάμεων από τα συροτουρκικά σύνορα και την δημιουργία μιας ζώνης ελεύθερης διέλευσης για τους «πρόσφυγες και μετανάστες», όπως τους ονομάζουν.

Μένει να δούμε, αν πράγματι αφήσουν την Τουρκία να δράσει ελεγχόμενα ή αν την στέλνουν μόνη της σε έναν όλεθρο-παγίδα που ενδεχόμενα θυμίσει… «μικρό Βιετνάμ».

Εκ του αποτελέσματος πάντως, η Εθνική Δεξιά των Τραμπ και Πούτιν βάζει την Τουρκία να διαταράξει την «παγκόσμια ειρήνη» της Νέας Τάξης (Ο.Η.Ε., Ευρωπαϊκή Ένωση, Βαθύ Κράτος ΗΠΑ, ΝΑΤΟ κ.α.), καθώς ο κίνδυνος ανάφλεξης είναι μεγάλος.

ΦΩΤΟ: Video Screenshot