• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ
  • Στόχος ρωσικών πυραύλων ολόκληρη η χώρα; Στην διάθεση της Δύσης οι ελληνικές βάσεις σε περίπτωση πολέμου – Κυματίζουν την «αστερόεσσα» (ΦΩΤΟ)

Στόχος ρωσικών πυραύλων ολόκληρη η χώρα; Στην διάθεση της Δύσης οι ελληνικές βάσεις σε περίπτωση πολέμου – Κυματίζουν την «αστερόεσσα» (ΦΩΤΟ)

Κλειδί" για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις σε Λιβύη και Συρία και τις "πιθανές επιχειρήσεις" στην Ανατολική Μεσόγειο, χαρακτήρισε ο Αμερικανός Αρχηγός Τζόζεφ Ντάντφορντ την Ελλάδα,

μετά από τη συνάντηση που είχε με τον Α/ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη.

Σύμφωνα με το Militaire.gr, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) των ΗΠΑ δήλωσε: “Θέλω να δω την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου μέσω της ελληνικής οπτικής γωνίας”.

Μάλιστα, μιλώντας στους Αμερικανούς δημοσιογράφους υπογράμμισε πως «οι σχέσεις ΗΠΑ και Ελλάδας είναι στο καλύτερο επίπεδο, των τελευταίων χρόνων».

Αυτό που τόνισε είναι πως η τοποθεσία της Ελλάδας βολεύει τις ΗΠΑ για πιθανές επιχειρήσεις που μπορούν να κάνουν στην Ανατολική Μεσόγειο από τις ελληνικές βάσεις, όπερ και σημαίνει πως η ολόκληρη η χώρα γίνεται πιθανός στόχος ρωσικών πυραύλων.

«Οι Έλληνες είναι ανοικτοί στην αυξανόμενη στρατιωτική συνεργασία με τις Ηνωμένες Πολιτείες και η ευρωπαϊκή διοίκηση των ΗΠΑ και το υπουργείο Εξωτερικών θα συνεργαστούν με τα ελληνικά υπουργεία για να συνεχίσουν αυτές τις συνομιλίες. Αν δούμε το χάρτη και τις τρέχουσες επιχειρήσεις σε Λιβύη και Συρία αλλά και τις πιθανές επιχειρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, οι ευκαιρίες εδώ είναι αρκετά σημαντικές», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον ο στρατηγός των ΗΠΑ αποκάλυψε πως η ελληνική πλευρά «εξέφρασε ενδιαφέρον για την επέκταση της πρόσβασης (των ΗΠΑ) στις βάσεις τους», ενώ στάθηκε στην σημασία που έχει για τις ΗΠΑ η βάση της Σούδας.

Τέλος, επανέλαβε ότι οι ΗΠΑ είναι πολύ ευχαριστημένες με την Ελλάδα που δαπανά κάθε χρόνο το 2% του ΑΕΠ για το ΝΑΤΟ, παρά την οικονομική κρίση, καθώς «ανήκωμεν εις την Δύσιν» και, στην παρούσα φάση, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, με ιδιαίτερη συμπάθεια στο Βαθύ Κράτος των ΗΠΑ (Ομπάμα, Χίλαρι) και όχι στην τωρινή κυβέρνηση του Ν.Τραμπ..

Μάλιστα, αριστερόστροφη εφημερίδα, η οποία στηρίζει –και δικαίωμά της- το κυβερνητικό έργο, κυκλοφόρησε σήμερα με αυτό το εξώφυλλο:

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu