Σοκάρει ο Τραμπ: «Το Ιράν θα τελειώσει» (Εικόνα)

Κυνικός και ξεκάθαρος ο Αμερικανός πρόεδρος. Δεν «κρατάει» τα λόγια του. Είπε τι θέλει να κάνει στο Ιράν.

Ο πλανήτης κρατάει την ανάσα του. Τι δήλωσε ο Τραμπ: Αν το Ιράν θέλει πόλεμο, θα τον πάρει. Αν (το Ιράν) μας απειλήσει ξανά, θα τελειώσει!

Πολεμικό το μήνυμα. Θα υπάρξει αμερικανική επίθεση ή ο Τραμπ απλά ροκανίζει τον χρόνο μέχρι να έρθουν οι προεδρικές εκλογές του 2020;

Βέβαια, η ιρανική πλευρά έχει επιλέξει τον δρόμο της σύγκρουσης. Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ απέκλεισε στις 16/05/2019, «κάθε πιθανότητα» διαπραγμάτευσης με τις ΗΠΑ η οποία θα μπορούσε να συμβάλει στη μείωση των αυξανόμενων εντάσεων στην περιοχή του Κόλπου, είχε μεταδώσει το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων Kyodo.

«Όχι, δεν υπάρχει πιθανότητα για διαπραγματεύσεις», απάντησε ο Ζαρίφ σε δημοσιογράφους στο Τόκιο όπου πραγματοποιεί επίσκεψη, οι οποίοι τον ρωτούσαν αν είναι έτοιμος ν’ ανοίξει διμερείς συνομιλίες με την Ουάσινγκτον για την αποκλιμάκωση της έντασης.

Από την πλευρά του, το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ΝΗΚ επικαλέστηκε τον επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας που χαρακτήρισε «αυτοκτονική ενέργεια» τις πιέσεις που ασκούνται από τις ΗΠΑ επί της Τεχεράνης.

Ο Ζαρίφ απέρριψε επίσης τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με τις οποίες το Ιράν θα θελήσει σύντομα να συζητήσει.

«Δεν ξέρω γιατί ο πρόεδρος Τραμπ είναι σίγουρος, αφού αυτό είναι τελείως ψευδές», σχολίασε ο ιρανός υπουργός, οι δηλώσεις του οποίου δημοσιεύτηκαν στα ιαπωνικά από το δίκτυο ΝΗΚ.

Νωρίτερα, ο Ζαρίφ είχε κατηγορήσει τις ΗΠΑ για την «απαράδεκτη» κλιμάκωση της έντασης που προκαλούν σε βάρος της Τεχεράνης.

Photo:pexels

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...