Ακραία πολεμική ενέργεια: Βόμβα έτοιμη να εκραγεί το ΙΡΑΝ (Βίντεο)

Πριν να αναφερθούμε στην πολεμική ενέργεια που έφερε τον πλανήτη στα πρόθυρα ενός Παγκόσμιου πολέμου, θα κάνουμε μια σημαντική ιστορική αναδρομή.

1951: Ο Ιρανός πρόεδρος Μοχάμεντ Μοσαντέκ αποφάσισε να πάρει τα πετρέλαια της χώρας του τα οποία τότε έλεγχαν οι Αμερικανοί και οι Άγγλοι.

Ο Μοσαντέκ κρατικοποίησε την παραγωγή του πετρελαίου. Τα κέρδη από τον μαύρο χρυσό πλέον έμεναν στο Ιράν. Το γεγονός αυτό δεν ικανοποίησε τις βλέψεις των Αμερικανών αλλά και των Άγγλων. Αυτό σύμφωνα με την αποδεκτή ιστορία πάντα.

Έτσι λοιπόν, η CIA το 1953 με πραξικόπημα έριξε τον Μοσαντέκ και επανέφερε στην εξουσία τον σάχη Μοχάμεντ Ρεζά Παχλαβί ο οποίος όπως μαντεύετε, ακολούθησε φιλο-δυτική πολιτική σε ότι αφορά την παραγωγή του πετρελαίου.

Ο Παχλαβί έγινε ιδιαίτερα μισητός από τους πολίτες όταν: Η αμερικανόφερτη μυστική αστυνομία Σαβάκ (savak) ξεκίνησε τις άγριες δολοφονίες και τους βασανισμούς ανθρώπων που δεν συμφωνούσαν με το καθεστώς.

Από το 1970 υπήρχαν αντικαθεστωτικές κινήσεις στο Ιράν. Το 1978 όμως, οι Ιρανοί βγήκαν στους δρόμους και προσπάθησαν να ρίξουν τον Σάχη από την εξουσία. Το 1979 Φοβούμενος για την ζωή του, ο Σάχης Παχλαβί διέφυγε που αλλού; Στις ΗΠΑ.

Ο Ρουχολάχ Χομεϊνί εκμεταλλεύτηκε την αναταραχή και εμφανίστηκε ως ο ηγέτης της επανάστασης. Μετά από δημοψήφισμα, ανέλαβε την εξουσία και δημιούργησε την Πρώτη Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν.

Έτσι λοιπόν φτάσαμε στο σημερινό θεοκρατικό Κράτος του Ιράν. Όπως όλοι γνωρίζουμε, ΗΠΑ-ΙΡΑΝ βρίσκονται στα πρόθυρα μιας σύγκρουσης που αν έρθει θα φέρει άγνωστες συνέπειες για ολόκληρο τον κόσμο, καθώς στο ΙΡΑΝ διατηρούν συμφέροντα οι Ρώσοι. Για οποιοδήποτε λόγο μπορεί να ανάψει το “φιτίλι” και τότε κανένας δεν ξέρει που θα οδηγηθούμε. Αξίζει να θυμηθούμε ότι πίσω από τις πρόσφατες επιθέσεις σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Σ.Αραβίας, οι Αμερικανοί έδειξαν την Τεχεράνη!

Εδώ και χρόνια, οι Αμερικανοί μας προετοιμάζουν για μια επίθεση στο ΙΡΑΝ.Μέχρι να συμβεί αυτό (αν συμβεί) θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν την χώρα αυτή, ως φόβητρο.

Όπως καταλάβαμε, οι Αμερικανοί δημιούργησαν στην ουσία το πρόβλημα στο ΙΡΑΝ!

Photo:pexels

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...