Σινορωσική στρατιωτική συμμαχία: Πασχαλινές εξελίξεις για το αντίπαλο δέος του ΝΑΤΟ!

«Οι διμερείς μας σχέσεις είναι στο καλύτερο σημείο», διαμηνύουν από τη Μόσχα.

Ο Κρατικός Σύμβουλος και υπουργός Άμυνας της Κίνας Λι Σανγκφού έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στη Μόσχα από τις 16 έως τις 19 Απριλίου για να συναντηθεί με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Σόιγκου, ανακοίνωσε την Παρασκευή εκπρόσωπος του κινεζικού στρατού.

«Τα τελευταία χρόνια, υπό τη στρατηγική καθοδήγηση των δύο αρχηγών κρατών, οι σχέσεις μεταξύ των κινεζικών και ρωσικών στρατιωτικών εξελίσσονται συνεχώς σε υψηλό επίπεδο», σημείωσε ο εκπρόσωπος.

Πρόσθεσε ότι «έχει σημειωθεί νέα πρόοδος στη στρατηγική επικοινωνία. κοινές ασκήσεις και εκπαίδευση και πρακτική συνεργασία».

Ο Λι θα φτάσει λίγες εβδομάδες μετά την επίσκεψη του Κινέζου ηγέτη Xi Jinping στη Μόσχα για συνομιλίες με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Οι δύο ηγέτες δεσμεύτηκαν «να εμβαθύνουν περαιτέρω την αμοιβαία στρατιωτική εμπιστοσύνη» και υπέγραψαν κοινή δήλωση δηλώνοντας ότι η φιλία μεταξύ των δύο εθνών «δεν έχει όρια».

Μόσχα και Πεκίνο συμφώνησαν να «διεξάγουν τακτικά κοινές ασκήσεις και αεροπορικές περιπολίες», να αναπτύξουν στρατιωτικές ανταλλαγές και συνεργασία χρησιμοποιώντας όλους τους διαθέσιμους διμερείς μηχανισμούς για να αυξήσουν την αμοιβαία εμπιστοσύνη μεταξύ των ενόπλων δυνάμεών τους.

«Η ενίσχυση των σχέσεων με την Ρωσία είναι μια στρατηγική επιλογή που έχει κάνει η Κίνα με βάση τα δικά της θεμελιώδη συμφέροντα και τις επικρατούσες τάσεις στον κόσμο», έχει τονίσει ο Σι Τζινπίνγκ.

Σύμφωνα με τον Κινέζο πρόεδρο, Ρωσία και Κίνα «μοιράζονται την δέσμευσή τους για την οικοδόμηση ενός πολυπολικού κόσμου».

Θυμηθείτε τι είχε γράψει το ΕΛ λίγες μόλις εβδομάδες πριν για το θέμα:

«Σε δύο κοινές δηλώσεις, η Ρωσία και η Κίνα δεσμεύτηκαν να «εμβαθύνουν την συνεργασία συνολικής εταιρικής σχέσης και στρατηγικής συννενόησης καθώς εισερχόμαστε σε μια νέα εποχή» και να αναπτύξουν ένα σχέδιο για την ανάπτυξη βασικών τομέων οικονομικής συνεργασίας έως το 2030 (σ.σ. ΕΤΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ – ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΚΑΘΕΔΡΙΑ Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ;;;).

ΜΕ ΜΙΑ ΦΡΑΣΗ: ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΚΙΝΑ ΦΕΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΩΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ!!! ΟΙ ΔΥΟ ΧΩΡΕΣ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΠΙΟ ΙΚΑΝΕΣ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΣΕ ΠΕΡΑΣ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ!!! ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ Η ΞΕΠΕΣΜΕΝΗ ΑΛΛΑ ΠΟΛΕΜΟΧΑΡΗΣ ΔΥΣΗ;;;».

(ΦΩΤΟ:pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί