• Αρχική
  • Άρθρα
  • Σε δεινή θέση οι Τούρκοι – Πλήθος Κούρδων παρατάσσονται στα συροτουρκικά σύνορα – Επίθεση ετοιμάζει και ο Άσαντ (ΧΑΡΤΗΣ)

Σε δεινή θέση οι Τούρκοι – Πλήθος Κούρδων παρατάσσονται στα συροτουρκικά σύνορα – Επίθεση ετοιμάζει και ο Άσαντ (ΧΑΡΤΗΣ)

Κουτοπόνηρη τακτική της Τουρκίας στην Συρία, ενδεχόμενα προκαλέσει όλεθρο.

Ρεπορτάζ: Κίμων Χαραλάμπους 

Οργάνωση σχετιζόμενη με την Αλ Κάιντα, την οποία δήθεν αντιμετωπίζουν οι «φιλοτουρκικές δυνάμεις», πλέον ελέγχει το Ιντλίπ στη Συρίας.

Στο κέντρο της πόλης κυματίζει η σημαία της οργάνωσης.

Ειδικότερα, οι «φιλοτουρκικές δυνάμεις» ήρθαν σε συμφωνία με ισλαμιστές, τους οποίους, σύμφωνα με πασίγνωστες καταγγελίες, στηρίζει η Τουρκία, με την βασική τζιχαντιστική συμμαχία στην περιοχή Ιντλίπ της Συρίας.

Η εν λόγω «συμφωνία» θέτει άμεσο τέλος στις υποτιθέμενες μάχες μεταξύ του Hayat Tahrir al-Sham (HTS), με δεσμά με την περιβόητη Αλ Κάιντα, και του αντιπάλου Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου (NLF), υποστηριζόμενου από την Τουρκία, καθώς οι Τούρκοι δεν βρίσκονται εκεί για τους τζιχαντιστές -η ύπαρξη των οποίων στην Συρία συμφέρει την Τουρκία μιας και μάχονται κατά του Άσαντ- αλλά για τους Κούρδους.

Αυτό μεταδίδει ο ιστότοπος προπαγάνδας των τζιχαντιστών, Ebaa.

Με πρόσχημα δε την Συμφωνία, 1700 μαχητές μεταφέρονται από το Ιντλίπ στο Άφριν που ελέγχεται από την Τουρκία, με σκοπό να ενισχύσουν τις δυνάμεις κατά των Κούρδων.

Η Δαμασκός, όμως δεν μένει με σταυρωμένα τα χέρια.

Λίγο μετά την συμφωνία της ομάδας Hayyaat Tahrir Al-Sham με τους Τούρκους, ετοιμάζεται για μια μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση που θα έχει ως στόχο την κατάληψη του τελευταίου προπυργίου της ισλαμιστικής αντιπολίτευσης.

Όπως μεταδίδει το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, υπάρχουν πληροφορίες πως οι δυνάμεις του καθεστώτος έστειλαν τις προηγούμενες ώρες δεκάδες οχήματα, που μεταφέρουν θωρακισμένα και στρατιωτικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό, στην ύπαιθρο της επαρχίας Χάμα, βρισκόμενες πλέον πολύ κοντά στις περιοχές που ελέγχει η οργάνωση Hayyaat Tahrir Al-Sham.

Τις θέσεις τους ενισχύουν και οι Κούρδοι στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας για παν ενδεχόμενο αλλά και για δείξουν στην Τουρκία, η οποία βρίσκεται σε δεινή γεωπολιτική θέση, πως είναι αποφασισμένοι.

Καταφθάνουν συνεχώς ενισχύσεις από τις περιοχές όπου οι Κούρδοι και οι σύμμαχοι τους βρίσκονται αντιμέτωποι με το Ισλαμικό Κράτος.

Στο πλευρό των Κούρδων είναι Ρώσοι και Αμερικανοί, ενώ χθες σας αποκαλύψαμε πως υπάρχει συνεννόηση Ισραήλ, Σ.Αραβίας, ΗΑΕ και Αιγύπτου για εκδίωξη της τουρκικής επιρροής στην Συρία και αποκατάσταση των σχέσεων με τον Άσαντ (διαβάστε ΕΔΩ).

Δείτε τον Χάρτη σχετικά με τις νέες εξελίξεις και τις συγκεντρώσεις-μετακινήσεις δυνάμεων:

ΠΗΓΗ ΧΑΡΤΗ: kathimerini.gr

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI