• Αρχική
  • Άρθρα
  • Σ. Λαβρόφ: «Τώρα είναι ευκαιρία για Ελλάδα και Ρωσία» – Η «βόμβα» που πέταξε για την συμμετοχή στο ΝΑΤΟ (ΒΙΝΤΕΟ)

Σ. Λαβρόφ: «Τώρα είναι ευκαιρία για Ελλάδα και Ρωσία» – Η «βόμβα» που πέταξε για την συμμετοχή στο ΝΑΤΟ (ΒΙΝΤΕΟ)

Όσα ειπώθηκαν στην συνάντηση με τον Ν.Δένδια...

«Οι σχέσεις Μόσχας και Αθήνας έχουν επιπλέον ευκαιρίες για πρόοδο με την νέα ελληνική κυβέρνηση».

Αυτό δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, κατά την έναρξη των συνομιλιών με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια.

Και είναι φυσικό να το δηλώνει αυτό ο ΥΠΕΞ της Ρωσίας, καθώς κομμάτι της Νέας Δημοκρατίας είναι πολύ κοντά στην «Ενωμένη Ρωσία» του Πούτιν (διαβάστε ΕΔΩ).

«Οι σχέσεις σήμερα είναι πολύ ανεπτυγμένες και αναπτύσσονται σταθερά σε όλους τους τομείς, από την οικονομία έως την ανθρωπιστική συνεργασία. Ο ερχομός της κυβέρνησής σας στην εξουσία δημιουργεί πρόσθετες ευκαιρίες για να εξετάσουμε το πλήρες φάσμα αυτών των σχέσεων και να συμφωνήσουμε για το πώς θα τις προωθήσουμε», ανέφερε ο Ρώσος υπουργός, σύμφωνα με το Sputnik.

Σύμφωνα με τον ίδιο, εκτός από τις διμερείς σχέσεις, οι σημερινές συνομιλίες επιτρέπουν «την ανταλλαγή απόψεων για την κατάσταση στην Ευρώπη, στην περιοχή της Μεσογείου και στην διεθνή πολιτική συνολικά».

«Ανησυχούμε πάρα πολύ για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και ιδιαίτερα για τις ενέργειες των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ που εντατικοποιούν τις στρατιωτικές ενέργειες και αυξάνουν τη στρατιωτικής τους παρουσία», είπε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, σε σχέση με το ΝΑΤΟ και πέταξε την «βόμβα».

Συγκεκριμένα, παρατήρησε ότι οι χώρες της περιοχής δεν πρέπει να σκέφτονται μόνο στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στο ΝΑΤΟ, αλλά να προσέχουν και τα δικά τους εθνικά συμφέροντα.

 Σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις με τα ενεργειακά κοιτάσματα στην Κυπριακή ΑΟΖ, ο ίδιος κάλεσε όλες τις χώρες της περιοχής, δηλαδή Τουρκία, Κύπρο, Ελλάδα, Ισραήλ και Αίγυπτο, να επιλύσουν τα θέματα που προκύπτουν μέσω του διαλόγου και σύμφωνα Σύμβαση για το δίκαιο της θάλασσας.

Οι προσπάθειες της Ελλάδας για οικοδόμηση σχέσεων με τη Ρωσία θα πρέπει να συμβάλουν σε ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών σε περιφερειακά ζητήματα, δήλωσε από την πλευρά του, ο Νίκος Δένδιας.

«Αυτές οι προσπάθειες που καταβάλλουμε για τη βελτίωση των διμερών μας σχέσεων έχουν διπλό στόχο. Από τη μία πλευρά, πρόκειται για την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων σε ένα ευρύ φάσμα ζητημάτων που υπήρχαν ήδη μεταξύ των δύο χωρών. Από την άλλη πλευρά, αυτό δημιουργεί μια πιο στενή ατμόσφαιρα αλληλεπίδρασης τόσο σε διεθνή όσο και σε περιφερειακά θέματα», παρατήρησε ο Έλληνας υπουργός.

Πρόσθεσε ότι είχε ήδη μια «ζεστή, φιλική, πρόσωπο με πρόσωπο, συζήτηση» με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ.

«Είμαι βέβαιος ότι η σημερινή μας συνάντηση θα σηματοδοτήσει την αρχή ενός νέου σταδίου στις διμερείς μας σχέσεις», δήλωσε ο Δένδιας.

ΦΩΤΟ eurokinissi

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •