Ρωσικοί πύραυλοι στην Πολωνία: Το «φυσάει και δεν κρυώνει» η Βαρσοβία

Ο Ρώσος πρεσβευτής στην Πολωνία, Σεργκέι Αντρέεφ, άφησε τους Πολωνούς να τον...περιμένουν στο τοπικό Υπουργείο Εξωτερικών, ισχυριζόμενος πως η Βαρσοβία δεν έχει κανένα ενοχοποιητικό στοιχείο κατά της Ρωσίας.

Την Κυριακή, η επιχειρησιακή διοίκηση των ενόπλων δυνάμεων της Πολωνίας ανακοίνωσε ότι ένας ρωσικός πύραυλος κρουζ παραβίασε τον εναέριο χώρο της νατοϊκής χώρας κατά τη διάρκεια της νύχτας κοντά στο χωριό Oserdow κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία και παρέμεινε σε πτήση εκεί για 39 δευτερόλεπτα.


«Σήμερα το πρωί προσκλήθηκα στο Πολωνικό Υπουργείο Εξωτερικών για να συναντηθώ με έναν από τους υφυπουργούς.

Όταν ρωτήθηκαν για το θέμα της συνομιλίας, μου είπαν ότι σχετίζεται με το χθεσινό περιστατικό, όταν ένας υποτιθέμενος ρωσικός πύραυλος κρουζ βρισκόταν στον πολωνικό εναέριο χώρο. για 39 δευτερόλεπτα.

Σε απάντηση, ρώτησα εάν η πολωνική πλευρά σκοπεύει να μας παράσχει στοιχεία για αυτούς τους ισχυρισμούς».

Τα παραπάνω δήλωσε ο Ρώσος πρέσβης στη Βαρσοβία, προσθέτοντας ότι δεν έλαβε απάντηση από την πολωνική πλευρά, οπότε αποφάσισε να μην παραστεί στη συνεδρίαση.

Οι πολωνικές αρχές μπορούν να στείλουν ένα αντίστοιχο σημείωμα για το θέμα μέσω ταχυδρομείου ή με κούριερ, σημείωσε ο πρέσβης.

Θυμίζουμε πως κι άλλες φορές από το ξέσπασμα του πολέμου το 2022 οι Πολωνοί έχουν…διαμαρτυρηθεί για ρωσικούς πυραύλους που έχουν παραβιάσει τον εναέριο χώρο τους.

Ωστόσο το Σαββατοκύριακο, ελέω σφοδρού ρωσικού βομβαρδισμούς στη δυτική Ουκρανία, σήμανε συναγερμός στην αεροπορία του νατοϊκού κράτους.

Προς το παρόν αυτό που κάνουν οι Ρώσοι από την πλευρά τους είναι να τους…τρολάρουν.

απεμπε-EPA-PAP photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί