• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ρωσικοί «κεραυνοί» προς ΗΠΑ με επίκεντρο την Ευρώπη: «Αυξάνονται οι πιθανότητες σύγκρουσης αν…»

Ρωσικοί «κεραυνοί» προς ΗΠΑ με επίκεντρο την Ευρώπη: «Αυξάνονται οι πιθανότητες σύγκρουσης αν…»

Γυρίζουμε πίσω στα χρόνια που η αντιπυραυλική ασπίδα πάνω από ευρωπαϊκές χώρες «ψύχρανε» ακόμη περισσότερο τις σχέσεις Ρωσίας-Δύσης.

Την προειδοποίηση πως η πρόθεση των ΗΠΑ να αναπτύξουν βαλλιστικούς πυραύλους στην Ευρώπη, προκειμένου να αποθαρρύνουν τη Ρωσία, αυξάνουν τις πιθανότητες μιας διαμάχης, εξέφρασε ο Ρώσος πρέσβης στις ΗΠΑ, Ανατόλι Αντόνοφ.


Νωρίτερα, η κυβέρνηση Τραμπ ανακοίνωσε πως η Ουάσινγκτον θα αναπτύξει τους βαλλιστικούς πυραύλους της χώρας στην Ευρώπη, αν είναι αναγκαίο για να περιοριστεί η Ρωσία.

«Τέτοιες προθέσεις απειλούν να αποσταθεροποιήσουν τόσο την περιφερειακή όσο και την παγκόσμια ασφάλεια και να οδηγήσουν σε αυξημένες πιθανότητες σύγκρουσης», δήλωσε ο Αντόνοφ, σύμφωνα με το sputniknews.

Ο Ρώσος διπλωμάτης αναφέρθηκε στον Αμερικανό Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας, Ρόμπερτ Ο’Μπράιαν, ο οποίος ανακοίνωσε πως οι ΗΠΑ θα αναπτύξουν τώρα αναπτυσσόμενα υπερηχητικά όπλα και συστήματα μεταφοράς βαλλιστικών πυραύλων στην Ευρώπη, «αν προκύψει ανάγκη περιορισμού της Ρωσίας».

Ο Αντόνοφ πρόσθεσε πως η Ρωσία είναι έτοιμη να καταβάλει προσπάθειες με τους ξένους εταίρους της, ώστε να αποτρέψει μια νέα εξοπλιστική κούρσα πυραύλων και όπλων στην Ευρώπη και σε άλλες περιοχές.