• Αρχική
  • Άρθρα
  • «Ρωσική έκπληξη» μέσα στην Τουρκία – Τι σημαίνει αυτό για το Αιγαίο – Διέρρευσαν οι πρώτες εικόνες (ΒΙΝΤΕΟ)

«Ρωσική έκπληξη» μέσα στην Τουρκία – Τι σημαίνει αυτό για το Αιγαίο – Διέρρευσαν οι πρώτες εικόνες (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι Τούρκοι θεωρούν πως πλέον έχουν την απόλυτη υπεροχή. Τι ισχύει;

Η Ρωσία είχε προτείνει αρκετές φορές στην Ελλάδα την συνεργασία, αλλά ή χώρα μας, είτε δεν πήγε την προσέγγιση μέχρι τέλους (βλ. κυβέρνηση Καραμανλή), είτε τάχθηκε στο πλευρό των διεθνιστών της Δύσης και φυσικά απέναντι στην Μόσχα, με απελάσει Ρώσων διπλωματών κτλ. (βλ. κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΓΑΠ).

Επειδή λοιπόν στην πολιτική έχουμε να κάνουμε μόνο με συμφέροντα, η Ρωσία έχει προχωρήσει σε συνεννόηση με την Τουρκία, την οποία μετατρέπει σε πυραυλική βάση.

Όπως μεταδίδεται, τουρκικά πολεμικά αεροπλάνα F-16 θα πετάξουν σήμερα πάνω από την Άγκυρα για να δοκιμασθεί η νέα πυραυλική άμυνα της τουρκικής πρωτεύουσας με τους ρωσικούς πυραύλους S-400.

Το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk και άλλα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν συγκεκριμένα πως οι πτήσεις θα πραγματοποιηθούν για να δοκιμασθεί το σύστημα ραντάρ των S-400. Η Άγκυρα άρχισε να παραλαμβάνει τους S-400 τον περασμένο Ιούλιο, όμως δεν είναι ακόμη επιχειρησιακοί.

Σύμφωνα με χρηματιστές, οι πληροφορίες είχαν αρνητικό αντίκτυπο στην τουρκική λίρα, καθώς οι πολιτικοοικονομικοί οίκοι των παγκοσμιοποιητών της Δύσης δεν βλέπουν με καλό μάτι αυτή την προοπτική. Γνωρίζουν καλά πως οι Ρώσοι είναι σε θέση να θέσουν υπό έλεγχο τους εν λόγω πυραύλους, παρά το γεγονός πως έχουν παραδοθεί στην Άγκυρα.

Η εν λόγω δοκιμή θα γίνει με την «ανοχή» του Ντόναλντ  Τραμπ, ο οποίος ανήκει  στο ίδιο πολιτικοιδεολογικό «στρατόπεδο» με τον Πούτιν και, όπως όλα εξελίσσονται, προτιμά να δώσει χώρο στην Ρωσία στην ευρύτερη περιοχή της Τουρκίας και εκείνος να επικεντρωθεί στον εσωτερικό «πόλεμο» τον οποίο του έχουν «ανοίξει» οι Δημοκρατικοί (και ορισμένοι αριστερόστροφοι ρεπουμπλικάνοι) του Βαθέως Κράτους των ΗΠΑ, προκειμένου να τον ανατρέψουν από την εξουσία και ο Λευκός Οίκος να περάσει ξανά στα χέρια τους (Ομπάμα, Χίλαρι κτλ.).

Όσο για τους S-400, το Αιγαίο και την Ελλάδα, οι τουρκικοί S-400 δεν μπορούν να καταρρίψουν τα ελληνικά μαχητικά που μπορούν να πετάξουν σε πολύ χαμηλές πτήσεις, κάτω από την εμβέλεια των ραντάρ.

Εν τω μεταξύ, διέρρευσαν οι πρώτες εικόνες και βίντεο από τις δοκιμές των S-400 στην Άγκυρα:

ΦΩΤΟ eurokinissi

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •