• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ
  • Ρωσικές σημαίες ανεμίζουν προς τα σύνορα με Ισραήλ – Με διαδηλώσεις προσπαθεί να τους σταματήσει η Δύση (ΒΙΝΤΕΟ-ΧΑΡΤΗΣ)

Ρωσικές σημαίες ανεμίζουν προς τα σύνορα με Ισραήλ – Με διαδηλώσεις προσπαθεί να τους σταματήσει η Δύση (ΒΙΝΤΕΟ-ΧΑΡΤΗΣ)

Έπειτα από ανάπαυλα τεσσάρων ημερών, η συριακή και η ρωσική πολεμική αεροπορία επανήλθαν

χθες σε ιδιαίτερα σφοδρούς βομβαρδισμούς των ισλαμιστών ανταρτών, που εξακολουθούν να ελέγχουν μεγάλο μέρος της νοτιοδυτικής επαρχίας Ντεράα, στα σύνορα της Συρίας με την Ιορδανία και με το κατεχόμενο από το Ισραήλ τμήμα των Υψωμάτων του Γκολάν.

Όπως έχουμε γράψει η Ρωσία θέλει να βρίσκεται όσο πιο κοντά γίνεται στα Ιεροσόλυμα, πέραν των άλλων συμφερόντων που διατηρεί στην Συρία.

Tεθωρακισμένα και ένα άρμα μάχης με την ρωσική σημαία κατευθύνονται σήμερα προς το μεθοριακό πέρασμα Νασίμπ στην επαρχία Ντεράα, μεταξύ Συρίας, Ιορδανίας και Ισραήλ, σύμφωνα με πολλούς αυτόπτες μάρτυρες.

Οι άνθρωποι αυτοί δήλωσαν ότι είδαν μια αυτοκινητοπομπή να κατευθύνεται προς το πέρασμα, το οποίο βρίσκεται υπό τον έλεγχο των Σύρων ανταρτών και προς το οποίο προελαύνει ο συριακός στρατός από χθες Πέμπτη.

Ο συριακός στρατός έχει καταλάβει από τις 19 Ιουνίου, οπότε ξεκίνησε η επιχείρηση, μεγάλες περιοχές της ανταρτοκρατούμενης Ντεράα με τη βοήθεια της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Από την πλευρά της η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) κάλεσε την Ιορδανία να ανοίξει τα σύνορά της στους χιλιάδες ισλαμιστές αντάρτες που εγκαταλείπουν τις εστίες τους, ενώ «στρατολογεί» «πρόσφυγες» να διαδηλώνουν κατά της Ρωσίας, εκτοξεύοντας ψεύτικες κατηγορίες, προκειμένου να σταματήσει την προέλαση.

Δείτε τον χάρτη από την εφημερίδα «Καθημερινή» και τα βίντεο:

 

 

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu