• Αρχική
  • Άρθρα
  • «Ρελάνς» Εθνικής Δεξιάς στην Ευρώπη: «Φωτιές» από την Βαυαρία – Γιατί τρέμουν συνάντηση Πούτιν και Τραμπ

«Ρελάνς» Εθνικής Δεξιάς στην Ευρώπη: «Φωτιές» από την Βαυαρία – Γιατί τρέμουν συνάντηση Πούτιν και Τραμπ

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είναι πιθανό μπορεί να βρεθεί με τον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στην Ευρώπη τον επόμενο μήνα. Τους δύο ηγέτες ενώνει η κοινή παράταξη της Εθνικής Δεξιάς, η οποία στρέφεται κατά της παγκοσμιοποίησης και ανάβει «φωτιές» από την Βαυαρία.
του Κίμωνα Χαραλάμπους

Ως εξ τούτου, η βρετανική κυβέρνηση εκφράζει φόβους ότι οι δύο ηγέτες θα μπορούσαν να συναντηθούν πριν την επερχόμενη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες και την επίσημη επίσκεψη του Τραμπ στο Λονδίνο, όπως μεταδίδει το Sputnik.

«Είναι ασαφές αν αυτή η συνάντηση θα γίνει μετά ή πριν από την σύνοδο του ΝΑΤΟ και την επίσκεψη στο Ηνωμένο Βασιλείο. Προφανώς το να γίνει μετά θα ήταν καλύτερο για εμάς», ανέφεραν οι Times του Λονδίνου, επικαλούμενοι κυβερνητική πηγή.

Αυτό γιατί το Λονδίνο ανησυχεί ότι ενδεχόμενες συνομιλίες μεταξύ των δύο Προέδρων θα μπορούσαν να έχουν αντίκτυπο στη δέσμευση του Τραμπ για «κοινούς στόχους» στο ΝΑΤΟ αλλά και στην επικείμενη επίσκεψή του στην Βρετανία στις 13 Ιουλίου.

Μάλιστα, οι βρετανικοί Times επικαλούμενοι «δυτική» διπλωματική πηγή ανέφεραν πως εάν αυτή η συνάντηση γίνει πριν από τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες στις 11 Ιουλίου, αυτό θα θεωρηθεί ως μια εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη.

Σημειώνεται πως ο Τραμπ, που είχε συναντηθεί με τον Πούτιν πέρυσι στη G20 της Γερμανία, έχει δείξει έντονο ενδιαφέρον για την αποκατάσταση της θέσης της Ρωσίας στην διεθνή κοινότητα.

Αυτό γιατί, τάσσονται και οι δύο κατά της επικράτησης των διεθνιστών της Δύσης, οι οποίοι κυβερνούσαν πριν τον νυν Αμερικανό Πρόεδρο στον Λευκό Οίκο (Ομπάμα, Χίλαρι, Σόρος, Ροκφέλερ κτλ.), ενώ ο Τραμπ εφαρμόζει πολιτικές μείωσης των μεταναστευτικών ρευμάτων προς την Αμερική.

Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, οι παγκοσμιοποιητές «πονοκεφαλιάζουν» και στην Γερμανία.

Αυτό γιατί από την Βαυαρία, παραδοσιακή «έδρα» της Εθνικής Δεξιάς στην Ευρώπη, μπαίνουν εμπόδια στα σχέδια της Μέρκελ για το «μεταναστευτικό» αλλά και το Ευρωπαϊκό Κράτος, παρακλάδι μιας παγκόσμιας κυβέρνησης, το οποίο θα έχει «κοινό προϋπολογισμό, όπως ανακοίνωσε με τον Γάλλο Πρόεδρο, Εμανούελ Μακρόν και ενημερωθήκατε σχετικά από το el.gr.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μ. Ζέντερ απορρίπτει την πρόταση για έναν προϋπολογισμό της Ευρωζώνης. Θεωρεί ότι η καγκελάριος δέχτηκε την πρόταση Μακρόν με αντάλλαγμα τη στήριξή του για την πολιτική ασύλου που ακολουθεί, αναφορικά με τους μουσουλμάνους μετανάστες.

Σύμφωνα με τον Ζέντερ το CSU, το βαυαρικό δεξιό κόμμα των χριστιανοκοινωνιστών που συνεργάζεται με το CDU της Μέρκελ, ζητά την συνεδρίαση των ηγεσιών των κομμάτων που απαρτίζουν τον κυβερνητικό συνασπισμό στο Βερολίνο πριν από την Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 28-29 Ιουνίου.

Το εθνικοδεξιό σχέδιο για την μετανάστευση που σκοπεύει να εφαρμόσει ο υπουργός Εσωτερικών και πρόεδρος των Χριστιανοκοινωνιστών Χορστ Ζεεχόφερ αφορά την απαγόρευση εισόδου σε πρόσφυγες στα γερμανικά σύνορα, οι οποίοι έχουν καταγραφεί κατά την είσοδο τους στην ΕΕ σε άλλο κράτος μέλος.

Η Εθνική Δεξιά της Βαυαρίας έχει θέσει στην καγκελάριο τελεσίγραφο μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής να επιδιώξει μια από κοινού λύση με τους ευρωπαίους εταίρους ή τουλάχιστον διμερείς συμφωνίες με κράτη πρώτης εισόδου στην ΕΕ όπως η Ελλάδα, η Ιταλία, η Ισπανία. Σε διαφορετική περίπτωση ο κ. Ζεεχόφερ έχει ανακοινώσει ότι θα θέσει σε εφαρμογή το σχέδιο του.

Όπως σχολιάζει η Deutsche Welle, η αντιπαράθεση ανάμεσα στα δύο χριστιανικά κόμματα (CDU-CSU) έχει κλιμακωθεί σε τέτοιο βαθμό που πολιτικοί αναλυτές δεν αποκλείουν ακόμη και τη διάλυση της ενιαίας Κ.Ο. αλλά και την αποχώρηση των Χριστιανοκοινωνιστών από την κυβέρνηση. Στο πρωϊνό μαγκαζίνο του 2ου προγράμματος της γερμανική τηλεόρασης (ZDF) ο πρόεδρος της Κ.Ο. των Χριστιανικών Κομμάτων Φόλκερ Κάουντερ παραδέχτηκε ότι στα δεκαετρία χρόνια που ηγείται της Κ.Ο. δεν έχει ζήσει μια τόσο δύσκολη κατάσταση στις σχέσεις των δύο κομμάτων.

Με άλλα λόγια η Εθνική Δεξιά μπαίνει αγκάθι τόσο στα σχέδια του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, όσο και στο μεταναστευτικό και την δημιουργία παγκόσμιου διεθνιστικού κράτους, καθώς η… Βαυαρία δείχνει αποφασισμένη να επικρατήσει.