• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ραγδαίες γεωστρατηγικές εξελίξεις με τον κορωνοϊό – Αλλαγή δεδομένων με Ρωσία (ΒΙΝΤΕΟ)

Ραγδαίες γεωστρατηγικές εξελίξεις με τον κορωνοϊό – Αλλαγή δεδομένων με Ρωσία (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο πλανήτης προ κρίσιμων αποφάσεων...

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ απαίτησε να σταματήσουν όλες οι πολεμικές διενέξεις ανά τον κόσμο και να βοηθηθούν οι πιο ευάλωτοι, που είναι οι εκτοπισμένοι από τον πόλεμο, αυτούς δηλαδή που παρουσιάζουν ως «πρόσφυγες».

«Ζητώ άμεση παγκόσμια εκεχειρία σε κάθε γωνιά του κόσμου. Είναι ώρα να βάλουμε σε καραντίνα τις ένοπλες συγκρούσεις και να επικεντρωθούμε μαζί στον πραγματικό αγώνα των ζωών μας. Λέω αποσυρθείτε από τις εχθροπραξίες, αφήστε στην άκρη τη δυσπιστία και την έχθρα. Να φέρουμε ελπίδα σε μέρη που είναι πιο ευάλωτα στον COVID-19» δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες.

Η δήλωση αυτή δεν είναι τυχαία! Καθώς οι διεθνιστές της Δύσης (Ο.Η.Ε., ΝΑΤΟ) διέκριναν πως η απειλή του φονικού ιού οδηγεί τους ανθρώπους στην αποδοχή ακραίων λύσεων σε σχέση με την καθημερινότητά τους, αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν τον κορωνοϊό και στην γεωπολιτική.

Δεδομένου ότι η Ρωσία ενδυναμώνεται όλο και περισσότερο στο πεδίο της γεωστρατηγικής (βλ. Μέση Ανατολή και Β. Αφρική), ο Ο.Η.Ε. φαίνεται να προσκαλεί όλες τις παγκόσμιες δυνάμεις (και την Μόσχα) να σταματήσουν τις όποιες άμεσες ή έμμεσες στρατιωτικές αντιπαραθέσεις και γιατί όχι αργότερα να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, προκειμένου να συμφωνήσουν σε παγκόσμια στρατηγικού τύπου ειρήνη και ενδεχόμενα σε προσωρινή συγκυβέρνηση της λεγόμενης αριστερόστροφης Νέας Τάξης (παγκοσμιοποίηση χωρίς σύνορα, Ο.Η.Ε., Ευρωπαϊκή Ένωση, ΝΑΤΟ, Βαθύ Κράτος ΗΠΑ) με την Εθνική Δεξιά (Ρωσία, Ντόναλντ Τραμπ).

Δήλωσε μεταξύ άλλων ο ΓΓ του Ο.Η.Ε.:

«Ο ιός δεν ενδιαφέρεται για την υπηκοότητα ή την εθνικότητα, την παράταξη ή την θρησκευτική πίστη. Επιτίθεται σε όλους, ανελέητα.

(…)

Ας μην ξεχνάμε ότι στις κατεστραμμένες από τον πόλεμο χώρες, τα συστήματα υγείας έχουν καταρρεύσει.

(…)

Αυτός είναι ο λόγος που σήμερα, καλώ για άμεση παγκόσμια εκεχειρία παντού στον κόσμο.

Ήρθε η ώρα να θέσουμε τις ένοπλες διαμάχες σε απαγόρευση κυκλοφορίας και να επικεντρωθούμε  στον αληθινό αγώνα της ζωής μας.

Στα αντιμαχόμενα μέρη λέω: Βάλτε στην άκρη τη δυσπιστία και την έχθρα.

Σταματήστε τις εχθροπραξίες.

Σιωπήστε τα όπλα, σταματήστε τους βομβαρδισμούς, τερματίστε τις αεροπορικές επιθέσεις.

Αυτό είναι κρίσιμο.

Για να συμβάλλουμε στη δημιουργία σωτήριων διαδρόμων για ανθρωπιστική βοήθεια.

Για να ανοίξουμε ένα πολύτιμο παράθυρο στην διπλωματία (σ.σ. κάλεσμα στην Ρωσία).

Για να φέρουμε ελπίδα σε περιοχές  που είναι περισσότερο ευάλωτες στον COVID-19.

Για να αντλήσουμε έμπνευση από τις συμμαχίες και τους διαλόγους που σιγά -σιγά διαμορφώνονται ανάμεσα στα αντίπαλα μέρη για να αντιμετωπίσουν μαζί τον COVID-19. Ωστόσο, χρειαζόμαστε πολύ περισσότερα.

Να σταματήσουμε την αρρώστια του πολέμου και να καταπολεμήσουμε την ασθένεια που καταστρέφει τον κόσμο μας.

Αυτό θα το κάνουμε με την κατάπαυση των εχθροπραξιών παντού. Τώρα.

Αυτό είναι που χρειάζεται η ανθρώπινη οικογένειά μας.  Τώρα περισσότερο από ποτέ.

φωτο ρωσικά μμε