ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ μετά το ουκρανικό! Συμφωνία Μπάιντεν-Κίνας: “ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να ξεσπάσει πυρηνικός πόλεμος”

Το πάνε συντονισμένα όλες οι υπερδυνάμεις για παγκόσμια ΧΟΥΝΤΟΕΙΡΗΝΗ;;;

Κάτι φαίνεται να αλλάζει σταδιακά στο παγκόσμιο γεωπολιτικό στερέωμα.

Ξαφνικά δίνουν και παίρνουν τα δημοσιεύματα και οι δηλώσεις από ηγέτες-μαριονέτες (βλ. Ζελένσκι, Μακρόν) για την ανάγκη ΑΜΕΣΗΣ ΕΙΡΗΝΕΥΣΗΣ στην Ουκρανία και επανέναρξη των διαπραγματεύσεων με τη Μόσχα.

Πριν από λίγο, δημοσιεύτηκε το επίσημο κείμενο συμπερασμάτων από το τετ α τετ ανάμεσα στον Αμερικανό και Κινέζο πρόεδρο, εν όψει της Συνόδου των G20.

Τζο Μπάιντεν και Σι Τζινπίνγκ μεταξύ άλλων δεσμεύτηκαν πως ένας πυρηνικός πόλεμος δεν θα πρέπει να εξαπωληθεί ποτέ πάνω στον πλανήτη!

Θεωρείται αυτονόητο κάτι τέτοιο, ωστόσο γιατί οι δύο ηγέτες ειδικά τη δεδομένη στιγμή θεώρησαν ότι είναι τόσο επείγον να το διασφαλίσουν;

Ποιοί κόπτονται να ΔΕΣΜΕΥΤΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΩΣ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΟΔΕΥΕΙ ΣΕ ΜΙΑ…”ΗΡΕΜΙΑ”, ΑΡΧΗΣ ΓΕΝΟΜΕΝΗΣ ΜΕ ΤΟ “ΠΑΓΩΜΑ” ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ;

Ακολουθεί το κείμενο που δημοσιεύτηκε πριν από λίγη ώρα στην επίσημη σελίδα του Λευκού Οίκου:

«Οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν απόψεις για βασικές περιφερειακές και παγκόσμιες προκλήσεις. Ο Πρόεδρος Μπάιντεν έθεσε τον βίαιο πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας και τις ανεύθυνες απειλές της Ρωσίας για πυρηνική χρήση. Ο Πρόεδρος Μπάιντεν και ο Πρόεδρος Σι επανέλαβαν τη συμφωνία τους ότι ένας πυρηνικός πόλεμος δεν πρέπει ποτέ να διεξαχθεί και δεν μπορεί ποτέ να κερδηθεί και υπογράμμισαν την αντίθεσή τους στη χρήση ή την απειλή χρήσης πυρηνικών όπλων στην Ουκρανία.

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν υπογράμμισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κίνα πρέπει να συνεργαστούν για να αντιμετωπίσουν τις διακρατικές προκλήσεις –όπως η κλιματική αλλαγή, η παγκόσμια μακροοικονομική σταθερότητα, συμπεριλαμβανομένης της ελάφρυνσης του χρέους, της ασφάλειας υγείας και της παγκόσμιας επισιτιστικής ασφάλειας– γιατί αυτό περιμένει η διεθνής κοινότητα».

(φωτo:pixabay)

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί