• Αρχική
  • Άρθρα
  • Πως το ΝΑΤΟ με νέα του απόφαση φέρνει πιο κοντά το ολοκαύτωμα πάνω από την Ευρώπη

Πως το ΝΑΤΟ με νέα του απόφαση φέρνει πιο κοντά το ολοκαύτωμα πάνω από την Ευρώπη

Κλιμακώνει από το πουθενά και πάλι το ΝΑΤΟ. 

Τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ στήριξαν σήμερα τα σχέδια για τη δημιουργία δύο νέων στρατιωτικών διοικήσεων για την προστασία της Ευρώπης στην περίπτωση μιας σύγκρουσης με την Ρωσία, ανοίγοντας το δρόμο για την μεγαλύτερη διεύρυνση της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας εδώ και δεκαετίες.

Με στόχο η κίνηση αυτή να αποτελέσει ακόμη έναν αποτρεπτικό παράγοντα για την Ρωσία, οι υπουργοί Άμυνας του ΝΑΤΟ συμφώνησαν στην δημιουργία μιας Ατλαντικής διοίκησης και μιας διοίκησης υλικοτεχνικής υποστήριξης για την ταχύτερη αντίδραση σε απειλές ενάντια στην Ευρώπη, τόνισαν αξιωματούχοι.

«Αυτό είναι ζωτικής σημασίας για την υπερατλαντική συμμαχία», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ σε μια συνέντευξη Τύπου. «Αφορά το πώς να μετακινούμε δυνάμεις από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού και πώς να μετακινούμε δυνάμεις στην Ευρώπη».

Οι δαπάνες δεν πρόκειται να συζητηθούν έως το 2018, αλλά οι νέες δύο περιφερειακές βάσεις συγκεντρώνουν ευρύτερη στήριξη.

Η Γερμανία είναι πρόθυμη να φιλοξενήσει τη διοίκηση υλικοτεχνικής υποστήριξης, όπως ανέφεραν διπλωμάτες, με δεδομένη την στρατηγική της τοποθεσία, επιτρέποντας την ταχεία μεταφορά εξοπλισμού και προσωπικού σε περίπτωση μιας πολεμικής σύρραξης.

Ναυτικές χώρες, όπως η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Γαλλία και οι ΗΠΑ μπορεί να φιλοξενήσουν το ατλαντικό αρχηγείο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, υπογραμμίζοντας ότι δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση μέχρι στιγμής.

Τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ συμφώνησαν επίσης την χορήγηση όπλων κυβερνοπολέμου σε ανώτατους διοικητές για την χρήση τους σε στρατιωτικές επιχειρήσεις και αποστολές, ανέφεραν αξιωματούχοι, επιτρέποντας ενδεχομένως για πρώτη φορά στη Συμμαχία να δρα ενάντια σε χάκερς.

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.