Πρόβλημα στην «ισχυρή» Τουρκία: Οι πολίτες σχηματίζουν ουρές, για να αγοράσουν φθηνές ντομάτες (Εικόνες)

Του Γιώργου Φαρμάκη

Πολλά έχουμε ακούσει για την «ισχυρή» Τουρκία.

Είναι αλήθεια ότι η γειτονική χώρα είναι σε καλύτερη μοίρα από την Ελλάδα, κυρίως εξαιτίας της συνεργασίας της με την Ρωσία (κατασκευή πυρηνικού σταθμού, αγορά των S-400 αν τελικά γίνει, καλή εξωτερική πολιτική).

Επίσης, είναι γνωστό ότι η Τουρκία προσπαθεί να αναπτύξει την δική της στρατιωτική βιομηχανία. Οι Τούρκοι ναυπηγούν φρεγάτες, ναυπηγούν αεροπλανοφόρο και έχουν το δικό τους άρμα μάχης το altay.

Το γεγονός αυτό, εξόργισε τις αμερικανικές κυρίως στρατιωτικές βιομηχανίες, οι οποίες βλέπουν ότι μπορεί να χάσουν έναν καλό πελάτη, αν και εφόσον ο πελάτης (η Τουρκία δηλαδή), καταφέρει να ανεξαρτητοποιηθεί.

Η δήθεν δυνατή Τουρκία λοιπόν, έχει δεχθεί πολλά οικονομικά χτυπήματα. Ο Τραμπ δεν είναι και ο καλύτερος φίλος του…Ερντογάν, αν και όλα μπορούν να αλλάξουν σε μια στιγμή. Η τουρκική λίρα το προηγούμενο διάστημα, γνώρισε μια τρομερή υποτίμηση, ενώ και η ακρίβεια «χτύπησε» το τουρκικό νοικοκυριό.
Το αποτέλεσμα: Ο Ερντογάν πήρε την απόφαση οι Δήμοι της χώρας, να δημιουργήσουν λαϊκές αγορές (λίγους μήνες πριν από τις δημοτικές εκλογές).

Αυτές οι λαϊκές αγορές, λειτουργούν ήδη. Στην Κωνσταντινούπολη οι πολίτες σχημάτισαν πολύ μεγάλες ουρές, προκειμένου να προμηθευτούν φθηνές ντομάτες, κρεμμύδια κ.α. Το ίδιο πράμα, έγινε και στην Άγκυρα.

Προφανώς, το παραπάνω γεγονός μας δείχνει ότι η Τουρκία, είναι ένας γίγαντας μεν αλλά με χάρτινα πόδια, δε.

Βέβαια, δεν θέλουμε να σκεφτούμε τι θα συμβεί αν ο Ερντογάν δώσει εντολή στον στρατό να προκαλέσει την Ελλάδα, ώστε να μετριάσει τα αποτελέσματα της οικονομικής κρίσης.

Photo:pexels

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...