Πρόταση «βόμβα» του Πούτιν: Βάζει στον «πάγο» την Τουρκία (ΒΙΝΤΕΟ)

Μετά τις ραγδαίες εξελίξεις στην Ιερουσαλήμ...

Θέλουν προσωρινά ειρήνη και το έδειξαν στα Ιεροσόλυμα.

Μαζί με την σημαντική ομιλία του στην «ιερή» πόλη της Μέσης Ανατολής (διαβάστε ΕΔΩ), ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν πρότεινε την Πέμπτη να διοργανωθεί Σύνοδος Κορυφής μεταξύ της Ρωσίας, της Κίνας, των Ηνωμένων Πολιτειών, της Γαλλίας και της Βρετανίας εντός του 2020 για να συζητηθούν η σύγκρουση στην Λιβύη και άλλα παγκόσμια προβλήματα.

Η κίνηση αυτή βάζει στον «πάγο» την Άγκυρα που επιδιώκει να είναι μέσα σε όλες τις εξελίξεις στην περιοχή της Μεσογείου και φυσικά στην Λιβύη, με την οποία υπέγραψε μνημόνια οριοθέτησης δήθεν θαλασσίων ζωνών αλλά και στρατιωτικής συνεργασίας.

Οι Μεγάλες Δυνάμεις συμφώνησαν για προσωρινή ανακωχή σε όλα τα επίπεδα και έτσι η Τουρκία πρέπει να περιοριστεί. Ο Ρώσος ηγέτης της δείχνει λοιπόν που είναι η θέση της.

Ο «Τσαρ Βλαντ» ανέφερε πως η Μόσχα είναι έτοιμη για μια «σοβαρή συζήτηση» με τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, προσθέτοντας ότι υπάρχουν πολλά θέματα για συζήτηση και ότι η σύνοδος κορυφής θα μπορούσε να συμβεί οπουδήποτε στον κόσμο.

Την ίδια ώρα, όπως διαβάσατε χθες, η γερμανική Βουλή, στο πλαίσιο ειρήνευσης σε όλα τα μέτωπα του πλανήτη, υιοθέτησε την ελληνική θέση πώς οι συναφθείσες συμφωνίες της Τουρκίας με την κυβέρνηση της Τρίπολης είναι παράνομες και δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα επιβεβαιώνει η Επιστημονική Υπηρεσία της γερμανικής ομοσπονδιακής βουλής σε εξαντλητική έκθεσή της.

Σε 18 σελίδες περιγράφεται με μεγάλη λεπτομέρεια η προβληματική υπό το πρίσμα και των διεκδικήσεων της Τουρκίας στο Αιγαίο και στην κυπριακή ΑΟΖ, και από την άλλη των νομικών θέσεων της ελληνικής πλευράς.

Σήμερα η Γερμανία Καγκελάριος βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη και σίγουρα ο Ερντογάν θα της ζητήσει εξηγήσεις.

ΦΩΤΟ eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί