Πρόταση «βόμβα» στην Τουρκία – Θα προδώσει τους Ρώσους ο Ερντογάν; (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Νέα Τάξη δεν παραδίδει τα «όπλα»...

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΙΜΩΝ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ

Η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας Ανεγκρέτ Κραμπ-Καρενμπάουερ έχει σκοπό να παρουσιάσει αυτήν την εβδομάδα στην σύνοδο των χωρών του ΝΑΤΟ ένα σχέδιο για τη δημιουργία μιας ζώνης ασφαλείας κατά μήκος των συνόρων της Συρίας με την Τουρκία, όπως επιθυμεί η Άγκυρα, προκειμένου να προστατεύσει τα σύνορά της από τους Κούρδους, αλλά υπό διεθνή έλεγχο.

Κατά αυτόν τον τρόπο οι διεθνιστικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ δεν θα εγκαταλείψουν εντελώς την Συρία, μετά και την αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων του Ν.Τραμπ, συμμάχου του Πούτιν (λεπτομέρειες ΕΔΩ).

Όπως είπε η υπουργός στο Γερμανικό Πρακτορείο, η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ έχει συμφωνήσει με το σχέδιο και το έχει προτείνει στους Δυτικούς συμμάχους της Γερμανίας. Η Κραμπ-Καρενμπάουερ θα το παρουσιάσει στο περιθώριο της συνόδου των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες την Πέμπτη.

Το γερμανικό κοινοβούλιο, υπενθύμισε η Κραμπ-Καρενμπάουερ, θα πρέπει να δώσει την έγκρισή του προκειμένου να συμμετάσχουν οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις σε αυτήν την επιχείρηση και φυσικά θα υπάρξει συνεννόηση με την Τουρκία, η οποία, αν και ακόμα είναι νωρίς, ενδεχόμενα κληθεί να αποφασίσει μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας.

Σημειώνεται πως η τουρκική επιχείρηση στην Συρία ξεκίνησε σε συνεννόηση με Ρώσους και Σύριους, προκειμένου να βγουν όλοι κερδισμένοι (διαβάστε ΕΔΩ).

Σε όλο αυτό το σκηνικό το ΝΑΤΟ έλαμψε διά της απουσίας τους και τώρα οι Δυτικοί θέλουν να δηλώσουν «παρών» λαμβάνοντας ρόλο επόπτη στην «ζώνη ασφαλείας» που επιθυμεί η Τουρκία, μη αποκλείοντας σε πρώτη φάση και την Ρωσία, την οποία πλέον ουδείς μπορεί να παραβλέψει.

Η Κραμπ-Καρενμπάουερ είπε ότι η κατάσταση στη Συρία υπονομεύει την ασφάλεια της Γερμανίας και της Ευρώπης, την οποία επέκρινε -και όχι άδικα- επειδή έχει περιοριστεί σε ρόλο θεατή.

«Το ερώτημα του πώς μπορεί να μοιάζει αυτή η λύση έγκειται στη δημιουργία μιας ζώνης ασφαλείας υπό διεθνή έλεγχο, με τη συμμετοχή της Τουρκίας και της Ρωσίας, με στόχο την αποκλιμάκωση της κατάστασης», κατέληξε.

ΦΩΤΟ Video Screenshot Al Jazeera

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...