• Αρχική
  • Άρθρα
  • Προδιαγεγραμμένη η μοίρα των Τούρκων – Με νέα προδοσία δοκιμάζουν την υπομονή του Πούτιν (ΒΙΝΤΕΟ)

Προδιαγεγραμμένη η μοίρα των Τούρκων – Με νέα προδοσία δοκιμάζουν την υπομονή του Πούτιν (ΒΙΝΤΕΟ)

Οργισμένος ο Πούτιν με Ερντογάν.

Δοκιμάζεται περισσότερο από ποτέ η λυκοφιλία Ρωσίας-Τουρκίας, η οποία έχει κατακερματιστεί στα μέτωπα της Συρίας, της Λιβύης και του Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Μάλιστα η σταγόνα που φαίνεται πως «ξεχειλίζει το ποτήρι» της υπομονής του Βλαντιμίρ Πούτιν αποτελεί η νέα αμυντικής φύσεως συμφωνία που υπέγραψαν οι ηγέτες Τουρκίας και Ουκρανίας.

Υποδεχόμενος τον Ουκρανό ομόλόγό του, Ζελένσκι, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπέγραψε στην Άγκυρα διακρατική συμφωνία η οποία προβλέπει μεταξύ άλλων την συμπαραγωγή των μη επανδρωμένων αεροσκαφών «Bayraktar».

Η συμφωνία αυτή αποτελεί «καρφί» στο «μάτι» της Μόσχας αλλά και προσωπικά του «Τσαρ Βλαντ», η αντιπαλότητα του οποίου με το Κίεβο έχει κορυφωθεί τα τελευταία χρόνια.

Μάλιστα η συμβολική απάντηση της Ρωσίας ήταν η διεξαγωγή μίας γιγαντιαίας αεροναυτικής άσκησης στην Κασπία θάλασσα σε απόσταση αναπνοής από το φιλότουρκο Αζερμπαϊτζάν.

Ένα από τα κύρια σενάρια των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων στην εν λόγω άσκηση ήταν η προσβολή εχθρικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

.

Ρωσικά κυβερνητικά «καρφιά» για την ανάμειξη των Τούρκων στον Καύκασο

Την ίδια στιγμή και ενώ το αντιτουρκικό κλίμα γιγαντώνεται στη Ρωσία, η ρωσική φιλοκυβερνητική εφημερίδα Kommersant, επικαλούμενη μυστικές υπηρεσίες με έδρα τη Μόσχα κατηγόρησε με στοιχεία και αριθμούς ανοικτά την Τουρκία για στρατιωτική ανάμειξη στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

«Οι στρατιωτικές-διπλωματικές πηγές μας ισχυρίζονται ότι η τρέχουσα σοβαρή επιδείνωση της σύγκρουσης Ναγκόρνο-Καραμπάχ σχεδιάστηκε σκόπιμα και προκλήθηκε από την Τουρκία.

Μετά τη στρατιωτική άσκηση Τουρκίας-Αζερμπαϊτζάν τον Ιούλιο-Αύγουστο, μια πολυάριθμη τουρκική ομάδα παρέμεινε στο έδαφος του Αζερμπαϊτζάν. Προοριζόταν να διαδραματίσει συντονιστικό και διευθυντικό ρόλο στο σχεδιασμό και τη διεξαγωγή της επιθετικής επιχείρησης στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ».

Το ρωσικό μέσο κάνει λόγο για τουλάχιστον 600 Τούρκους στρατιώτες που υπό τις διαταγές του ίδιου του Τούρκου Υπ.Άμυνας έλαβαν μέρος στις εχθρικές επιχειρήσεις κατά της Αρμενίας.