• Αρχική
  • Άρθρα
  • Πούτιν και Τραμπ τα λένε για την Συρία – Συνάντηση Ρώσων και Αμερικανών στα νότια της χώρας

Πούτιν και Τραμπ τα λένε για την Συρία – Συνάντηση Ρώσων και Αμερικανών στα νότια της χώρας

Τεράστια επιτυχία της Εθνικής Δεξιάς

Η Ρωσία, οι ΗΠΑ και η Ιορδανία συμφώνησαν να πραγματοποιήσουν μια συνάντηση στην ζώνη “αποκλιμάκωσης” στην νότια Συρία, σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε σήμερα ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Μιχαήλ Μπογκντάνοφ, τις οποίες επικαλείται το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Αυτό σημαίνει πως η Εθνική Δεξιά, η οποία στηρίζει τόσο τον Αμερικανό Πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, όσο και τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν, αναλαμβάνει πρωτεύοντα ρόλο στην χώρα της Μέσης Ανατολής. Σημειώνεται πως η παγκόσμια αυτή παράταξη, με έμφαση στην εθνική κυριαρχία και το έθνος-κράτος, αποτελεί το αντίβαρο στην παγκοσμιοποιήση του Ο.Η.Ε., της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, στο οποίο ανήκουν μεν οι ΗΠΑ, αλλά η τωρινή ηγεσία της Ουάσιγκτον δεν συμμερίζεται τις ιδέες των προηγούμενων (Ομπάμα, Χίλαρι, Μπους κτλ.).

Η Ρωσία υπογράμμισε χθες ότι μόνον τα στρατεύματα του συριακού στρατού θα πρέπει να βρίσκονται στα νότια σύνορα της Συρίας με την Ιορδανία και το Ισραήλ, μετά την προειδοποίηση των ΗΠΑ ότι θα λάβουν αυστηρά μέτρα αν σημειωθούν παραβιάσεις της εκεχειρίας στην περιοχή.

Η Ιορδανία ανακοίνωσε παράλληλα χθες ότι συζητάει τις εξελίξεις στη νότια Συρία με την Ουάσινγκτον και την Μόσχα και ότι και οι τρεις πλευρές συμφωνούν ότι υπάρχει ανάγκη να διατηρηθεί η ζώνη αποκλιμάκωσης, η οποία συστάθηκε κατοπιν συμφωνίας που επετεύχθη πέρυσι και είχε ως αποτέλεσμα την μείωση της βίας.