Πούτιν: Η Ρωσία θα κατασκευάσει δύο πυρηνικούς αντιδραστήρες, στην Ουγγαρία

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν,

δήλωσε σήμερα ότι η ρωσική κρατική εταιρεία πυρηνικής ενέργειας Rosatom, θα ξεκινήσει σύντομα την κατασκευή δύο πυρηνικών αντιδραστήρων στον πυρηνικό σταθμό Πακς της Ουγγαρίας. Ο Πούτιν δουλεύει για την Ρωσία και αυτό φαίνεται από τις κινήσεις που κάνει σε όλα τα επίπεδα.

Το Deal που έκανε ο Πούτιν με την Ουγγαρία

Η Ουγγαρία σχεδιάζει την επέκταση του πυρηνικού σταθμού Πακς προσθέτοντας δύο ρωσικούς πυρηνικούς αντιδραστήρες VVER 1200.

Ο Ρώσος πρόεδρος προέβη στην ανακοίνωση αυτή έχοντας δίπλα του τον Ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτορ Όρμπαν με τον οποίο είχε συνομιλίες στην Μόσχα.

Ο Όρμπαν δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι συμφώνησαν να παρατείνουν την συμφωνία για την πώληση ρωσικού φυσικού αερίου έως το 2020, ενώ είπε ότι ζήτησε από τον Πούτιν να σκεφτεί την διέλευση αγωγού φυσικού αερίου μέσω Ουγγαρίας.

Ο Όρμπαν ξέρει πολύ καλά ότι το μέλλον της χώρας του, βρίσκεται στην Ρωσία και όχι στην…γερασμένη πολιτικά Ευρώπη.

Ο Πούτιν από την πλευρά του, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, μια από τις χερσαίες προεκτάσεις του αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream να περάσει μέσω Ουγγαρίας μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής του.

Τι δήλωσε ο Πούτιν

«Εξετάζονται οι δυνατότητες ένταξης των Ούγγρων εταίρων στις νέες οδεύσεις μεταφοράς ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη. Δεν αποκλείω το ενδεχόμενο μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής του αγωγού Turkish Stream μια από τις χερσαίες προεκτάσεις αυτού του αγωγού να περάσει μέσω Ουγγαρίας» δήλωσε ο Πούτιν.

  • 23
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...