Πως η Ελλάδα μπαίνει στο «μάτι» δύο υπερδυνάμεων – Η κυβέρνηση τα «βάζει» ΚΑΙ με τον Τραμπ; (Βίντεο)

Του Γιώργου Φαρμάκη

Ο Τραμπ έτριξε τα δόντια στις χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ και δήλωσε ότι η χώρα του δεν πρόκειται να πληρώνει παραπάνω χρήματα από όσα πρέπει, για την συμμαχία. Οι χώρες-μέλη δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να ακολουθήσουν την διαταγή του Τραμπ γιατί γνωρίζουν ότι αν οι ΗΠΑ φύγουν από το ΝΑΤΟ, η συμμαχία θα πεθάνει.

Ενώ λοιπόν όλοι συμφώνησαν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, υπήρξε ένα πρόβλημα το οποίο το μάθαμε μόλις σήμερα.

Όπως διαβάσατε σε άρθρο μας στο el (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ), η Ελληνική κυβέρνηση θα «κόψει» 28 εκ.ευρώ από το Υπουργείο Άμυνας, ώστε να της επιτρέψουν οι δανειστές να παραμείνει χαμηλός ο ΦΠΑ, σε μερικά νησιά.

Στα πλαίσια αυτών των περικοπών λοιπόν, οι δαπάνες για το ΝΑΤΟ θα μειωθούν από τα 25.4 στα 20.4 εκατομμύρια ευρώ.

Δηλαδή η χώρα μας, θα μειώσει τις δαπάνες για το ΝΑΤΟ. Αυτό έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την διαταγή που έδωσε ο Τραμπ, την οποία (εντολή) δήλωσαν ότι θα ακολουθήσουν οι χώρες-μέλη της συμμαχίας. Παράλληλα, φροντίσαμε να χαλάσουμε και τις σχέσεις μας με την Ρωσία οπότε η Ελλάδα σύντομα θα έχει πρόβλημα με δύο υπερδυνάμεις.

Η χώρα μας βρίσκεται μπροστά σε ένα αδιέξοδο, σκοτεινό και καταστροφικό. Η Ελλάδα πλέον κινδυνεύει να σταματήσει να είναι….Ελλάδα.

Αν λοιπόν, προχωρήσει το σχέδιο της κυβέρνησης για την περικοπή των δαπανών για το ΝΑΤΟ, θα έχουμε πολύ μεγάλο πρόβλημα.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu