• Αρχική
  • Άρθρα
  • «Πολιτικός ιός»! ΠΑΡΑΔΟΧΗ των Κινέζων βάζει «δυναμίτη» στην διεθνή σκακιέρα (ΒΙΝΤΕΟ)

«Πολιτικός ιός»! ΠΑΡΑΔΟΧΗ των Κινέζων βάζει «δυναμίτη» στην διεθνή σκακιέρα (ΒΙΝΤΕΟ)

Τι ελπίζουν στο Πεκίνο…

Στην καθιερωμένη, ετήσια συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών άφησε αιχμή κατά της αλλαγής που λαμβάνει χώρα στις Ηνωμένες Πολιτείες, υπό την ηγεσία του Ντόναλντ Τραμπ, τουτέστιν της δεξιάς στροφής της Ουάσινγκτον.

«Δυστυχώς, εκτός από τον τρομερό κορωνοϊό, ένας πολιτικός ιός εξαπλώνεται επίσης στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτός ο πολιτικός ιός χρησιμοποιεί κάθε ευκαιρία για να επιτεθεί και να σπιλώσει την Κίνα», δήλωσε ο Ουάνγκ.

«Μερικοί πολιτικοί έχουν αγνοήσει τα πιο βασικά γεγονότα και επινόησαν πάρα πολλά ψέματα για την Κίνα και σχεδίασαν πάρα πολλές συνωμοσίες», προσέθεσε.

Σημειώνεται πως η Κίνα αποτελεί το νέο προπύργιο του αριστερόστροφου διεθνισμού, ο οποίος έχασε την απόλυτη εξουσία στις ΗΠΑ, μετά την εκλογή του δεξιού «εθνιστή», Ντ. Τραμπ στον Λευκό Οίκο.

Εν συνεχεία, ο Κινέζος ΥΠΕΞ, διεμήνυσε στον Τραμπ ή στον επόμενο Πρόεδρο των ΗΠΑ -ο οποίος οι Κινέζοι ελπίζουν, προφανώς, να είναι ο «αριστερόστροφος Δημοκρατικός» Μπάιντεν- ότι Κίνα και οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να αρχίσουν να συντονίζουν μακροοικονομικές πολιτικές για τις οικονομίες τους καθώς και για την παγκόσμια οικονομία.

«Η Κίνα παραμένει διατεθειμένη να συνεργαστεί με τις Ηνωμένες Πολιτείες με πνεύμα συνεργασίας και αμοιβαίου σεβασμού», δήλωσε ο Ουάνγκ, όταν ρωτήθηκε εάν οι σινοαμερικανικές σχέσεις θα επιδεινωθούν περαιτέρω.

Με λίγα λόγια, η Κίνα ζητά από τον Τραμπ να αλλάξει λογική, ώστε να ο πλανήτης να προχωρήσει στην εγκαθίδρυση της περιβόητης παγκόσμιας κυβέρνησης-συνεργασίας των χωρών, με αφορμή τον κορωνοϊό.

Ο Αμερικανός ηγέτης, όμως αρνείται να το πράξει αυτό, όσο οι «σύντροφοι» των Κινέζων στο εσωτερικό των ΗΠΑ (Βαθύ Κράτος), θέλουν να τον ανατρέψουν από την εξουσία, με θεμιτά και αθέμιτα μέσα. Αυτό δήλωσε άλλωστε σε χθεσινή συνέντευξή του (ΕΔΩ).

Άρα, όσο ο Τραμπ επιμένει στην πολιτική του  «America First- Πρώτα η Αμερική», τόσο θα αυξάνεται η αντιπαράθεση με την Κίνα η οποία λειτουργεί ως η «νέα φωνή του διεθνισμού», χαρακτηρίζοντας την δεξιά πολιτική ως «πολιτικό ιό» και κατηγορώντας τις ΗΠΑ, για πρόκληση ενός νέου «ψυχρού πολέμου» στον πλανήτη.

Άραγε οι Κινέζοι θα συμβάλλουν στο να φύγει αυτός ο «ιός» τον Νοέμβριο, κατά τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές; Σε κάθε περίπτωση η παραδοχή της Κίνας σχετικά με την ύπαρξη «πολιτικού ιού», ο οποίος εμποδίζει τα διεθνιστικά σχέδια από το να εφαρμοστούν, βάζει «δυναμίτη» στα διεθνή τεκταινόμενα.