• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ποιός θα κερδίσει τον «Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο»: Αντέχουν την αλήθεια; (ΒΙΝΤΕΟ)

Ποιός θα κερδίσει τον «Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο»: Αντέχουν την αλήθεια; (ΒΙΝΤΕΟ)

ΝΑΤΟ ή Ρωσία;

Όταν κάποτε ο Λιακόπουλος τόνιζε πως η Ρωσία είναι «υπερδύναμη», οι «άσχετοι», συγχωρείστε μας την λέξη, χλεύαζαν.

Τώρα, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού των ΗΠΑ, Τζόζεφ Ντάνφορντ, παραδέχεται την αλήθεια που χρόνια πριν, είχε ειπωθεί από τις εκπομπές του:

«Η Ρωσία έγινε σημαντικός στρατιωτικός ανταγωνιστής λόγω των βελτιωμένων αμυντικών δυνατοτήτων της και το πλεονέκτημα του ΝΑΤΟ έναντι της Μόσχας έχει διαβρωθεί».

Με λίγα λόγια το ΝΑΤΟ χάνει το στρατιωτικό του πλεονέκτημα απέναντι στην Ρωσία και πλέον ένας τρίτος παγκόσμιος πόλεμος (απευκταίο σενάριο) θα είναι αμφίρροπος, με την «Αρκούδα» να μπορεί, αν ερμηνεύουμε σωστά, τα λεγόμενα του Αμερικανού στρατιωτικού, ακόμα και να τον κερδίσει.

Οι «άσχετοι» αντέχουν την αλήθεια;

Όπως διαβάζουμε στο Sputniknews.gr:

 Ο Ντάνφορντ συναντήθηκε με την Στρατιωτική Επιτροπή του ΝΑΤΟ το περασμένο Σαββατοκύριακο στην πρωτεύουσα της Σλοβενίας, Λιουμπλιάνα, για να συζητήσει για τις δραστηριότητες της συμμαχίας στο Αφγανιστάν, το Ιράκ και το Κόσοβο, καθώς και να αξιολογήσει τις προσπάθειες του ΝΑΤΟ σε παγκόσμιο αποτρεπτικό έλεγχο.

Μετά τη συνάντηση, ο Ντάνφορντ δήλωσε – σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας – ότι η Ρωσία έγινε σημαντικός στρατιωτικός ανταγωνιστής λόγω των βελτιωμένων αμυντικών δυνατοτήτων της και ότι το πλεονέκτημα του ΝΑΤΟ έναντι της Μόσχας έχει διαβρωθεί.

Οι επικεφαλής της άμυνας της συμμαχίας αναγνώρισαν αυτή την τάση και διαπίστωσαν την ανάγκη επαναπροσδιορισμού της δικής τους στρατηγικής αποτροπής, πρόσθεσε ο Ντάνφορντ, αναφερόμενος στη συνάντησή τους στις Βρυξέλλες τον Μάιο.

(…)

Τις τελευταίες δεκαετίες, η Ρωσία εκσυγχρονίζει ενεργά τις στρατιωτικές της ικανότητες σε όλους τους τομείς – συμπεριλαμβανομένου του ηλεκτρονικού πολέμου, των υποβρυχίων δυνατοτήτων και της αεράμυνας – και διατηρεί τα μεγαλύτερα λειτουργικά πυρηνικά αποθέματα στον κόσμο, σύμφωνα με τον πρώην Διευθυντή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ, Νταν Κοτς.

ΦΩΤΟ pexels