Ποιό κόμμα στην Ελλάδα θα στήριζε ο Πούτιν; – Ανοίγουν μεγάλο θέμα δηλώσεις του Αμερικανού Πρέσβη στην Αθήνα (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαβάστε, σκεφτείτε και δείτε τα βίντεο...

Πανθομολογουμένως, η Ελλάδα αποτελεί σημαντική χώρα, λόγω της γεωστρατηγικής της θέσης. Αυτό ισχύει για όλες τις Μεγάλες Δυνάμεις.

Μία από αυτές είναι η Ρωσία, για την οποία ανησυχεί έντονα τον τελευταίο καιρό ο Πρέσβης του Βαθέως Κράτους των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ.

του Κίμωνα Χαραλάμπους 

Μάλιστα, όπως αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης, ο Πάιατ έστειλε μήνυμα εγρήγορσης για το ενδεχόμενο ρωσικών παρεμβάσεων στις επερχόμενες εκλογές της χώρας.

Σε δηλώσεις του στον ANT1 ο παγκοσμιοποιητής διπλωμάτης δεν είπε μεν ότι υπάρχουν απτές και αδιαμφισβήτητες αποδείξεις για ρωσικές παρεμβάσεις στο προεκλογικό περιβάλλον.

Προειδοποίησε ωστόσο πως οι ελληνικοί θεματοφύλακες της… δημοκρατίας, από την πολιτεία έως τον Τύπο, πρέπει να είναι προετοιμασμένοι και να αντιδράσουν ανάλογα.

Οι δηλώσεις του πρέσβη έγιναν στην εκδήλωση #DisinfoWeek στην Αθήνα, που εντάσσεται στο πλαίσιο της εκστρατείας των ΜΜΕ της παγκοσμιοποίησης για συγκεκριμένη ενημέρωση.

Ας υποθέσουμε λοιπόν πως η Ρωσία θα μπορούσε να αναμειχθεί στις ελληνικές εκλογές και ακόμα καλύτερα πως ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, θα είχε την δυνατότητα επιλογής ή ψήφου για την επόμενη κυβέρνηση της Ελλάδας.

Τι θα ψήφιζε ο Πούτιν; Ποιά κυβέρνηση θα επιθυμούσε η Μόσχα να κυβερνά την σημαντική αυτή χώρα για τα διεθνή συμφέροντα;

Φυσικά, η ψήφος του Πούτιν θα ήταν πρακτική, αντιπροσωπεύοντας την μαθηματική του σκέψη. Ο Ρώσος ηγέτης, προφανώς, θα σκεφτόταν την επιλογή ανάμεσα στα κόμματα που έχουν την θέληση αλλά και βάσιμες ελπίδες να κυβερνήσουν, μην δίνοντας σημασία στα μικρά αριστερά ή δεξιά κόμμα, κάποια από τα οποία, παρουσιάζονται ως «φιλορωσικά», ενώ στην πραγματικότητα… αλλού ανήκουν.

Τι θα… «ψήφιζε» ο Πούτιν; ΣΥΡΙΖΑ η Νέα Δημοκρατία;

Το περσινό καλοκαίρι η κυβέρνηση της Αριστεράς απέλασε δύο Ρώσους διπλωμάτες με την κατηγορία ότι προσπαθούσαν να υπονομεύσουν την συμφωνία των Πρεσπών, χρησιμοποιώντας και εκκλησιαστικούς παράγοντες.

Γενικά οι σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ και Μόσχας δεν είναι οι καλύτερες, καθώς η κυβέρνηση της Αριστεράς έχει εκφράσει πολλάκις την ανοιχτή προτίμησή της στο Βαθύ Κράτος των ΗΠΑ (Ομπάμα, Κλίντον) και το ΝΑΤΟ (Συμφωνία των Πρεσπών, πρόθεση για δημιουργία νατοϊκών βάσεων σε όλη την Ελλάδα κτλ.).

Τι κι αν προεκλογικά ο Αλέξης Τσίπρας διατυμπάνιζε πως η Ελλάδα θα συσφίξει τις σχέσεις της με την Ρωσία (γινόταν λόγος ακόμα και για δάνειο)! Οι σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας βρίσκονται στο χειρότερό τους, ίσως, σημείο, παρά την όποια εκτόνωση παρουσιάζεται.

Επί Νέας Δημοκρατίας, οι σχέσεις μεταξύ Ελλάδας-Ρωσίας βρίσκονταν σε καλύτερο σημείο και μην ξεχνάμε άλλωστε πως και το κόμμα του Πούτιν «Ενωμένη Ρωσία» κινείται στον χώρο της Δεξιάς.

Η Ελλάδα, παρότι δεσμευμένη στο ΝΑΤΟ, διατηρούσε μία «θερμή ουδετερότητα», κρατώντας -πάντα και ουσιαστικά- ανοιχτό τον δίαυλο επικοινωνίας με την Μόσχα. Μάλιστα, επί Κώστα Καραμανλή επιχειρήθηκε το θαρραλέο εγχείρημα στενότατης συνεργασίας με την «Αρκούδα» στην ενέργεια και πιο συγκεκριμένα στο σχέδιο του αγωγού «Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη».

Αυτό φρόντισε να τονίσει ο νυν επικεφαλής του κόμματος Κ. Μητσοτάκης, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Μόσχα.

Λοιπόν, εσείς τι λέτε, πέρα από ιδεολογίες και κόμματα: Αν οι Ρώσοι είχαν την δυνατότητα της όποιας παρέμβασης στις ελληνικές εκλογές, ποιό μεγάλο ελληνικό κόμμα θα στήριζαν;

ΦΩΤΟ: eurokinissi

  • 180
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...