Περιμένει τα ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΑ στρατεύματα η Υπερδνειστερία: «Θέλουμε ένταξη στο ΡΩΣΙΚΟ κράτος»

Η Μολδαβία εξάλλου από το Νικολάεφ, όπου έχουν φτάσει σήμερα τα ρωσικά στρατεύματα, δεν είναι και τόσο μακριά!

Οι αρχές της Υπερδνειστερίας σκοπεύουν να επιτύχουν την ανεξαρτησία από τη Μολδαβία και να ενώσουν τη χώρα τους με τη Ρωσία.

Πρόκειται για έναν διακαή πόθο των κατοίκων της Υπερδνειστερίας, που σε μεγάλο βαθμό είναι ρωσικής καταγωγής και βλέπουν σήμερα πως με τις ρωσικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία το όνειρό τους είναι πιο κοντά από ποτέ!

«Ο φορέας της δημοκρατίας παρέμεινε αμετάβλητος σε όλα τα χρόνια της ύπαρξής της, κάτι που αντικατοπτρίζεται στα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος του 2006, όπου υποδεικνύεται ξεκάθαρα: ανεξαρτησία με επακόλουθη ελεύθερη ένταξη στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Το Pridnestrovie (Υπερδνειστερία) δεν θα λάβει καμία απόφαση εις βάρος του μισού εκατομμυρίου ανθρώπων της χώρας», δήλωσε ο Vitaly Ignatiev, υπουργός Εξωτερικών του μη αναγνωρισμένου κρατιδίου.

Φέτος τον Ιούλιο συμπληρώνονται 30 χρόνια από την έναρξη της ειρηνευτικής επιχείρησης στην Υπερδνειστερία – η ειρηνευτική συμφωνία υπογράφηκε στις 21 Ιουλίου 1992.

Το θέμα της Υπερδνειστερίας μοιραία ήρθε ξανά στην επιφάνεια την περασμένη Άνοιξη, όταν οι Ουκρανοί σε συνεργασία με τους νατοϊκούς επιχείρησαν να αποσταθεροποιήσουν τον φιλορωσικό θύλακα, με τους Ρώσους να καταγγέλλουν επίσημα πως υπήρχαν ακόμα και σχέδια αιφνίδιας κατάληψή του από τους Ουκρανούς.

scr

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί